понеделник, 31 октомври 2016 г.

Екскурзия Израел, 02.04.2017 - Мюсюлманските светини в Йерусалим и Обетованата земя

Дати: 02-06.04.2016 г. 
Програма:
1 ден София – Тел Авив
Отпътуване от летище София в 23.20ч Пристигане на летище „Бен Гурион” в 01.50ч. (ранните часове на следващия ден). Отпътуване за Витлеем. Настаняване. Нощувка.
2 ден   Витлеем – Йерусалим – Витлеем
Закуска. Отпътуване за Йерусалим и посещение на: Маслиновия хълм, джамията Салман (ал-Фариси), посещение на гроба на Рабиа ал Адавия. Родена в бедно арабско семейство, тя е била продадена в робство още в ранните и години. Аскет, отшелник, девица тя била отдадена единствено на Бога. След време, освободена, заживява самичка в пустинята. След няколко години се връща при хората, в Басра, и живее сред последователите на Суфизма. От там и името и, казва се Рабиа ал Адавия. Преминаване през долината Кидрон и посещение на пещерата „Възнесение Богородично“. Посещение на Стария град на Йерусалим – влизане през Лъвските порти и посещение на джамията Ал Акса и гробът на Наби Сюлейман. “Ал-Акса“ е третият по святост мюсюлмански храм, след тези в Мека и Медина. Посещение на „Куполът на Скалата“- там се намира камъкът на възнесението на пророка Мохамед. Това е една от най-старите сгради посветени на мюсюлманството, построен от Династията на Омаядите. Обиколка на кварталите в Стария град- Еврейски, Мюсюлмански, Християнски и Арменски. Посещение на Стената на плача, храмовия комплекс Божи Гроб. Посещение на Джамията Омар. Отпътуване за Витлеем. Вечеря. Нощувка.
3 ден  Витлеем – Хеброн – Халхул – Витлеем
Закуска. Посещение на историческия център на Витлеем и базиликата    “Рождество Христово“. Продължаваме към град Хеброн, построен около 4500 г. Пр.Хр. от Ханаанците. Посещение на стария град, поклонение на гробниците на Авраам, Исаак и Якоб и техните жени. Разглеждане на джамията Ал Халил и прочутата фабрика в Хеброн за изработката на керамични съдове. Отпътуване към град Халхул и посещение на гроба на пророк Йона. Връщане във Витлеем. Вечеря. Нощувка.
4 ден  Витлеем – Йерихон – Мъртво море
Закуска. Отпътуване към най-стария град в света – Йерихон, разположен на 258 м. под морското равнище /при възможност/. Спиране на гроба на пророк Муса, който ни напомня за историята на Мойсей и израелския народ. Разглеждане на града, който възниква около непресъхващия извор Ain es-Sultan, в област, богата на плодородни почви. Археологическите разкопки, проведени на мястото в средата на миналия век, разкриват 23 слоя на древни цивилизации. Посещение на Каср Хишам, където е построен дворцов комплекс с невероятни мозайки от династията  на Омаядите. Отпътуване за Мъртво море. Време за плаж. Връщане във Витлеем. Вечеря. Нощувка.
5 ден Витлеем – Лод-Рамалла- Тел Авив – Яфо
Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване за Йерусалим.  Поклонение на гроба на пророк Самуил. Там има разположени джамия, църква и синагога. Този обект е символ на трите монотеистични религии. Отпътуване и посещение на гр. Лод. Посещение на град Рамалла - първият мюсюлмански град построен след завладяването на Израел от мюсюлманите  през 8-ми век. Посещение на бялата джамия. Отпътуване за Тел Авив. Панорамна обиколка на града и разходка в старинния квартал „Яфо“. Разглеждане на централната джамия на Яфо.  Трансфер до летището за полет до България. Излитане в 19.30ч. Кацане в София в 22.10ч.
Край на програмата.
 

Цена:

Дати:
На човек  в двойна стая 
Самостоятелна стая 
Трети възрастен в стая 
02.04.2017г 
1298 лв.
1648 лв.
1298 лв.
Цената е в лева на човек на пакет на база HB. 

Цената включва:
  • Самолетен билет София – Тел Авив – София с АК България Еър;
  • Летищни такси ;
  • Трансфери по програмата;
  • 4 нощувки със закуски в хотели 3*/4* във Витлеем; http://www.paradisebethlehem.com/
  • 3 вечери;
  • Медицинска застраховка за периода на пътуването със ЗАД Армеец с покритие 5000 евро;
  • Екскурзовод на български език;
  • Слушалки по време на беседите;
  • Входни такси за посещаваните обекти;

Цената не включва:
  • Такса обслужване - бакшиши – 5 долара на турист на ден (заплащат се в Израел);
  • Разходи от личен характер;
  • Застраховка отмяна на пътуване, по желание - около 3% от стойността. При желание се подписва при сключване на договора.

Условия за резервации:
  • Копие от международен паспорт
  • Депозит от 450 лева на човек
  • Доплащане – 35 дни преди  датата на заминаване
 
Необходими документи:
  • Програмата е валидна за български граждани с червен паспорт с валидност 6 месеца след датата на връщане;
  • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
  • Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел;

Срокове за анулации:
  • до 60 дни преди датата на заминаване – без неустойка;
  • от 59 до 30 дни – 450 лева;
  • от 29 дни до деня на пътуване – 100% неустойка.

Полетно разписание - превозвач БЪЛГАРИЯ ЕР:
FB 571 SOFTLV  2320  0150+1
FB 572 TLVSOF  1930  2210

Забележки:
Офертата важи при минимум 30 туриста.
При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването.

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по фиксинга на БНБ за деня.

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със ЗАД ”Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, и има издадена на 13.04.2016 г.  застрахователна полица № 16 100 1315 0000542471, валидна за периода от 20.04.2016 г. до 19.04.2017 г.

Туроператорът издава застраховки  "Медицински разноски при болест и злополука на туриста" на ЗАД „Армеец”, ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, с мин. покритие в размер на 5000 евро, чиито общи условия може да видите тук .

Туроператорът издава застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар