сряда, 2 ноември 2016 г.

Еккурзия до Тоскана : Виареджио - Лука - Пиза - Флоренция - Сиена

Дати:
01.11-05.11, 08.11-12.11, 22.11-26.11.2016 г.// 13.02-18.02, 28.02-04.03, 07.03-11.03, 11.04-15.04, 23-27.05
 
Тоскана е един от най-важните италиански региони заради своето историческо, художествено, икономическо и културно наследство. Независима държава до 1859 г., на 15 март 1860 г става част от Сардинското кралство след всенародно гласуване. Не след дълго, през 1865 г.,  Флоренция е провъзгласена за столица на Италия в очакване на завоюването на Рим.
Тоскана има преимуществото да граничи с две морета - с Лигурско море на северозапад и с Тиренско море на югозапад. Туризмът е един от главните икономически отрасли на района. Но освен него Тоскана е известна и със своите вина ( Кианти, Монталчино, Монтепулчано и Сан Джиминяно, със зехтина, шафрана, био-земеделието. Гастрономическите традиции на тази земя са съхранени и предавани с поколения - като мекия млечен привкус и необяснимо съблазняващия аромат на трюфел в прясното пекорино, като сладкия, безсолен тоскански хляб и силните вкусове на ястията приготвяни тук, което я превръща и в предизвикателна "вкусова" дестинация. Със своите пейзажи от пъстроцветни меки хълмчета, покрити с лози, кипариси и маслинови гори, сред които са сгушени старинни села и градове, Тоскана действа омиротворяващо. Многоцветната палитра на природата тук се е изсипвала с шепи и в огромни количества. И това далеч не е последното преимущество на района. Приказните пасторални картини, към които никой не може да остане равнодушен, приютяват и стават декор на историята на отдавна отминали епохи, завещали на човечеството безценното си културно наследство. Именно тази смесица от история, природа, култура и кухня привлича милиони туристи от цял свят. Затова и фразата, която през 1960 г. придобива известност чрез филма на Фелини, La Dolce Vita / Сладък живот /, в пълния си смисъл важи за Тоскана. 
 
В какво е първа Тоскана:
 • Силното развитие на търговията предизвиква възникването на първите банки във Флоренция и Сиена.
 • За първи път в света именно в Тоскана на 30 ноември 1786 г. е отменено смъртното наказание. В наши дни това е денят на празника на региона.
 • Тоскана е първият регион в Европа, одобрил закон срещу обработването и производството на ГМО (6 април 2000 г.).


Програма
I ДЕН
Среща в 17.00 ч. на Терминал 1.  Излитане в 18:55 ч. за летище Пиза с АК Ryan Air”. Кацане в Пиза 19:55. Настаняване в хотел 3*. Гурме - вечеря в ресторант. Нощувка.
II ДЕН
Посещение на Лука и Виареджио с влак
Закуска. Разглеждане на Двора на чудесата с прочутата наклонена кула.Отпътуване с влак /0.17 ч./ за Виареджио, разположен на брега на Тиренско море, в северната част на Тоскана. Плажната му ивица е една от най-дългите в Италия. Туристическа обиколка на Виареджио. Отпътуване с влак /0.28 ч./ за Лука -­ очарователен град, съхранил средновековните си църкви, дворци, улички и площади, опасан от крепостни стени, датиращи от XVI – XVII век. Разглеждане на забележителносите на Лука: стария град, катедралата „Св. Мартин”, църквите „Св. Михаил на форума” и „Св. Фредиан”, овалния площад. Гурме - вечеря в ресторант.  Връщане в Пиза с влак /0,30 ч./ . Нощувка.
III ДЕН
Закуска. Отпътуване с влак /1,35 ч./  до Флоренция. Туристическа програма : Катедралата "Санта Мария дел Фиоре" с Купола на Брунелески, Кулата на Джото, площад "Синьория", църквата "Санта Кроче". Свободно време. Връщане в Пиза с влак. Гурме - вечеря в ресторант. Нощувка.
IV ДЕН
Закуска. Свободно време или по желание срещу допълнително заплащане – екскурзия до Сиена с дегустация на Кианти Класико http://poggerino-chianti-italy.com.
След закуска в 08:30 – отпътуване /120 км, 1.40 ч./ за Сиена – червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато. Разглеждане на „Пиаца дел Кампо” – централният площад на Сиена, прочут с впечатляващото ежегодно конно надбягване, легендарното „палио”,  Палацо Публико, Сиенската Катедрала – една от най-красивите в Италия ,  къщата на Св.Катерина Сиенска.  Свободно време. Ранния следобед - дегустация на био Кианти, класирно на 18 място в списъка на 100- те най - добри вина в света за 2013 г. според Wine Spectator, най известното еноложко списание и гид в света на виното.
Връщане в Пиза. Гурме - вечеря в ресторант. Нощувка.
V ДЕН
Закуска. Свободно време. 11:30 ч. - отпътуване за летището в Пиза. Излитане за България в 14:30 ч. Кацане в София – 17:35 ч.
Край на програмата.
 

Цена : 878 лв.

Цената е на човек в двойна стая.
Доплащане за Единични стая: 190 лв.
Дете (2-11.99 г.):  200 лв. отстъпка от цената!

 
Депозит: 50% депозит при записване. Доплащане: 20 дни преди отпътуване.
Цената включва:
 •  Самолетен билет с редовен полет София – Пиза  – София, с включени летищни такси
 • 4 нощувки на база закуска и вечеря с включени  ½ вода и  ¼ вино (по време на  вечерите)
 • Пешеходна тур. обиколка на Виареджио с български екскурзовод
 • Пешеходна тур. обиколка на Лука с български екскурзовод
 • Пешеходна тур. обиколка на Пиза с български екскурзовод
 • Пешеходна тур. обиколка на Флоренция с български екскурзовод
 • Билети за влак по туристическите обиколки
 • Медицинска застраховка асистанс „Помощ при пътуване в чужбина”
 • Представител на място и екскурзоводско обслужване на български език 
Цената не включва:
 • Багаж извън безплатния ръчен. За чекиран багаж до 15 кг. - 75 лв. доплащане
 • Тур. обиколка на Сиена и дегустация на Кианти с български екскурзовод – 45 евро на човек при мин. 6 човека
 • Входна такса за Галерия Уфици - 33 лв. на човек
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” - възстановява изплатената сума, при отказ по здравословни и други причини
 • Градска такса - заплаща се на място
 • Доплащане от 8 евро за застраховка на лица над 70 години


Полетно разписание :

София 18:55– Пиза 19:55
Пиза 14:30 – София 17:35

 

Забележки:

Екскурзията се провежда при мин. 8 записани туристи.
Срок за уведомяване при ненабран минимум туристи - 5 дни преди отпътуване.
Необходими документи: лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
Важно: Във всички градове в Италия се заплаща градска такса /city tax/ на място в хотела в размер 1-3 евро на човек на ден. 


Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по фиксинга на БНБ за деня.

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със ЗАД ”Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, и има издадена на 13.04.2016 г.  застрахователна полица № 16 100 1315 0000542471, валидна за периода от 20.04.2016 г. до 19.04.2017 г.

Туроператорът издава застраховки  "Медицински разноски при болест и злополука на туриста" на ЗАД „Армеец”, ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, с мин. покритие в размер на 5000 евро, чиито общи условия може да видите тук .

Туроператорът издава застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар