понеделник, 28 ноември 2016 г.

Великден в Мароко, 12.04 – 17.04.2017 г.


Програма:
ДЕН-1 / сряда
Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Маракеш, изпълняван от BH Air. Кацане на летището в Маракеш. Посрещане от фирмата партньор на място, който ще бъде указан в програмата. Трансфер от летището до хотела и натаняване в хотел Gomassine 4* или подобен. След обяд денят ще бъде посветен на Маракеш, наричан „Перлата на запада“. Вечеря и нощувка.
ДЕН-2 / четвъртък
Маракеш – Казабланка – Рабат - Мекнес (430 км.)
След закуска възможност за посещение на градините на Мажорел, при предварителна заявка и допълнително заплащане. Връщане в хотела и отпътуване за Казабланка и Рабат. След пристигане в Казабланка обзорна обиколка на града, икономическата столица на кралството и най-големият космополитен град, пропит с историята на Мароко. Отпътуване за Рабат където екскурзията ще продължи с панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън. Отпътуване към Мекнес. Вечеря и настаняване в хотел Rif 4* или подобен.
Нощувка.
ДЕН-3 / петък
Мекнес – Волубилис - Фес (65 км.)
Закуска в хотела и обзорна обиколка на Мекнес наричан още „Мароканският Версай”. Обиколката продължава към светия град на Мулай Идрис, където ще има време за обяд и бързо посещение на руините на Волубилис.
След разходка из руините на Волубилис отпътуване за Фес. След пристигане във Фес настаняване в хотел Sofia 4* или подобен. Свободно време и вечеря в хотела. Нощувка.
ДЕН-4 / събота
Фес
Целият ден ще бъде посветен на град Фес, най- старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. След обяд – посещение на типична фабрика за килими. Вечеря и нощувка в хотел Sofia 4* или подобен.
ДЕН-5 / събота
Фес – Бени Мелал - Маракеш ( 390 км)
Закуска. Отпътуване и прекосяване на планините на среден Атлас през Бени Мелал – агрокултурен център с търговия на бързо – растящи растения, намиращ се на 625 м надморска височина. Това е най-дългия преход по време на обиколката, но красивите гледки и пейзажи, на които ще имате възможност да се насладите ще са като компенсация за дългия път. След обяд продължаване на пътуването през поредица от грандиозни панорами – варовикови плата, реки с невероятни каскадни водопади, вулканични върхове, гори с кедрови и дъбови дървета. Сред пристигане в Маракеш настаняване в типичен за Мароко хотел Tichka 4* или подобен. Вечеря и нощувка.
ДЕН-6 / неделя
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за директен чартърен полет Маракеш – София, изпълняван от BH Air. 
Край на програмата!
 

Цени:

Ранни записвания: Цените са промоционални за резервации, направени до 30.11.2016 г.
ЛЕВА
Човек в двойна стая
Единична стая
3-ти възрастен
Дете 2 – 11,99г.
12.04 – 17.04
1130
1290
1090
1070
Цените в таблицата са в лева на човек, в стандартна стая, на база HB.
 
Депозит 50% при резервация
Доплащане 21 дни преди датата на пътуване
 
Цената включва:
  • Самолетен билет София – Маракеш – София с директен чартърен полет на авиокомпания BH Air
  • Летищни такси
  • Трансфер летище – хотел – летище
  • Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 5 кг с размери до  60x40x30 cm.
  • 2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел 4*
  • 2 нощувка със закуски и вечери във Фес в хотел 4*
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Мекнес в хотел 4*
  • Посещение и обиколка на Маракеш
  • Посещение и обиколка на Казабланка
  • Посещение и разглеждане на Рабат
  • Посещение и обиколка на Мекнес
  • Посещение на руините на Волубилис
  • Посещение и обиколка на Фес
  • Посещение и обиколка на Бени Мелал
  • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро и асистанс
  • Представител на туроператора с български език за целия престой
 
Цената не включва:
  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
  • Общинска такса - заплаща се на рецепция от всеки клиент при налична такава;
  • Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
  • Входна такса за градините на Мажорел – 7 евро на човек – заплаща се на място;
  • Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;
  • Бакшиши от 10/15 евро на човек за целия престой, който се заплаща на място.
 
Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
от 60 до 30 дни: 100лв
от 30 до 22 дни: 300 лв
под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума
 
Полетно разписание: 
Превозвач: BH Air
София – Маракеш 15:20 – 19:10
Маракеш – София 20:10 – 01:00
 
Забележки:
  • Минимален брой за провеждане на пътуването е 40 пълноплащащи. Полета и стаите в посочените хотелите или подобни са гарантирани.
  • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
  • Всички екскурзии се провеждат с лицензиран екскурзовод на място с превод на български език.
  • Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата.
 
Допълнителни екскурзии:
Маракеш  - „Перлата на запада“
Включена в цената
Градът e основан през 11 век - втората имперска столица - удивителен град,  със своята ислямска и арабска архитектура, със своите разнообразни етнически групи, със своите пазари и улички.  Алморавидите, които се установяват на територията на днешен Маракеш оставят след себе си невероятни дворци и невероятни градини. Посещение на гробниците на Са‘адинградините на Агдал и Менара с подземните си напоителни канали, на територията, на които има около 30 000 маслинови дървета, разположени около язовир, джамията Кутубия,  най- голямата джамия в Мароко и двореца Бахия. Следобяд – посещение на търговската улица със занаятчийски дюкянчета и разходка по очарователните алеи. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – от хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Възможност за посещение на градините на Мажорел на втория ден от програмата. Историята на градината започва през далечната 1920 година, по времето когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината с идеалната цел да й вдъхне нов живот. И успява. Той построява басейн, навсякъде слага кокосови палми, дъхави бугенвилии, бананови дървета, като по този начин създава един малък оазис на спокойствието сред тежката мараня на пустинята. Всичко това се допълва от основния цвят, който контрастира в градината и придава тежест на цялостната обстановка – кобалтово синьо. Днес Жак Мажорел е позабравен от историята. Но градината, точно обратното и това е благодарение на едно голямо име в света на висшата мода Ив Сен Лоран. Именно на именития дизайнер дължим това прекрасно малко късче от рая. Той поема стопанисването на градината през 1980г, обогатява я, не позволява да затъне в забвение. По-късно в градината е построен и малък музей посветен на ислямското изкуство (срещу доплащане на входна такса от 7 евро).
Включено в цената: трансфер, местен лицензиран екскурзовод и входни такси за: Гробницата на Са`адин, Двореца Бахия.
Казабланка и Рабат
Включена в цената
След закуска отпътуване за Рабат, административната столица на Мароко. Панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън. Продължаване към Казабланка. Обзорна обиколка на Казабланка, която е икономическата столица на кралството и най- големият космополитен град, пропит с историята на Мароко. Посещение на старата Медина и площад Мохамед V, търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930-та година. Посещение на площада на Обединение нации и най-големият парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета. След обяд отпътуване към Рабат,
Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.
Мекнес
Включена в цената
Закуска в хотела и отпътуване за Мекнес наричан още „Мароканският Версай”. Мекнес е един от четирите имперски града, който е бил столица на Мароко по време на управлението на Мулай Исмаил. След това е преместена в Маракеш. Посещението на града включва градския портал Баб Ел МансурНационалната ферма за жребци и мавзолеят на Мулай Исмаил. Обиколката продължава към светия град на Мулай Идрис, където ще има време за обяд и бързо посещение на руините на Волубилис.
Включено в цената: трансфер, местен лицензиран екскурзовод и входна такса за руините на Волубилис.
Фес
Включена в цената
Най - старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части: 1. Фес ел Бали – старата част оградена с крепостни стени, която е част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство; 2. Фес Ждид – част от новия Фес, включващ т.нар. Мела – еврейски квартал в Мароко – негов еквивалент е европейското гето; 3. Вил Нувел – най-новата част от Фес, създадена от французите. Ще имате възможност да посетите Средновековната Мединамедресето Бу Инания -   построена в периода 1351-1356 г. от султанския син Абу Инан Фарис, в която се помещават образователното училище и джамия, която е единствената във Фес, която има минаре и е една от малкото отворени за немюсюлмански туристи. Срещу нея се намира Дар Ал Магана – хидравличен часовник с невероятна структура. Втората по големина джамия в Мароко „Ал Карауин“ която е построена през 859г. като мадраса, е една от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Ще видите и известният Фонтан Нежарин. Обиколката продължава по търговската улица, която се смята за една от най- красивите в Мароко. След обяд – посещение на типична фабрика за килими.
Включено в цената: трансфер, местен лицензиран екскурзовод и входна такса за Медресе Бу Инания.
Бени Мелал
Включена в цената
След закуска, се прекосяват планините на среден Атлас, през Бени Мелал – агрокултурен център с търговия на бързо-растящи растения, намиращ се на 625 м надморска височина. Това е най-дългия преход по време на нашата обиколка, но красивите гледки и пейзажи на които ще имате възможност да се насладите ще са като компенсация за дългия път. След обяд – продължаваме пътуването през поредица от грандиозни панорами – варовикови платареки с невероятни каскадни водопадивулканични върховегори с кедрови и дъбови дървета.
Включено в цената: трансфер

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по фиксинга на БНБ за деня.

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със ЗАД ”Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, и има издадена на 13.04.2016 г.  застрахователна полица № 16 100 1315 0000542471, валидна за периода от 20.04.2016 г. до 19.04.2017 г.

Туроператорът издава застраховки  "Медицински разноски при болест и злополука на туриста" на ЗАД „Армеец”, ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, с мин. покритие в размер на 5000 евро, чиито общи условия може да видите тук .

Туроператорът издава застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар