четвъртък, 24 ноември 2016 г.

Почивка в Испания, Коста Бланка и Бенидорм - есенна програма


Коста Бланка (Costa Blanca –  в превод Бяло крайбрежие) е район с над 200 км прекрасна плажна ивица в испанската провинцията Аликанте. Простира се от Дения на север, през Коста дел Таронгерс и Коста Калида, до Мурсия на юг. Най – известното селище е Бенидорм, който се посещава ежегодно от над 5 милиона туристи. За това определящи са не само целогодишно благоприятния климат (средна месечна температура за септември и октомври 28-250С) и лазурно синьото море, но и модерната хотелска база, с многобройни заведения за хранене и барове, нестихващия нощен живот и множеството известни дискоклубове и кабарета, арена на гастроли на такива звезди от световен мащаб като David Morales, Judge Jules и др. Само на няколко км се намира и най-големият универсален парк по южното испанско крайбрежие "Terra Mitica", както и парковете "Aqualandia" и "Mundomar".
 
Програма:
1 ДЕН – Сборен пункт на летище София 2 часа преди полета. Отпътуване в 22:10 ч. от Терминал 1 с полет на Bulgaria AIR. 
2 ДЕН - Пристигане в Аликанте в 00:20 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка. Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание. Обяд. Вечеря. Нощувка.
3-7 ДЕН - Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание. Обяд. Вечеря. Нощувка.
8 ДЕН -  Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание. Обяд. Вечеря. Късен трансфер до летище Аликанте за полет до България. 
9 ДЕН - Отпътуване в 01:10 ч.  Пристигане на летище София в 05.05 ч.
Край на програмата.
 
За дати на пътуване :
05.09-13.09 , 12.09-20.09 , 19.09-27.09 , 26.09-04.10

  • Цена на човек в двойна стая : 957 лв.

 
За дати на пътуване :
03.10-11.10 , 10.10-18.10 , 17.10-25.10 , 24.10-01.11

  • Цена на човек в двойна стая : 890 лв.

Цените са промоционални за Ранни записвания до 30.11.2016 г.
Депозит за резервация - 50%
Доплащане - 35 дни преди отпътуване.
 
Доплащания и отстъпки:
  • Доплащане за настаняване в единична стая: 220.00 лв
  • Отстъпка за 3-ти възрастен на доп. легло: 40.00 лв
  • Отстъпка за 1-во дете < 10 години на доп. легло с двама възрастни в стая: 210.00 лв
  • Доплащане за застраховка за възрастни от 65 до 75 г.: 10 лв за 8 дни
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Самолетен билет за директен полет София-Аликанте-София с Bulgaria AIR с вкл. всички необходими такси
  • Чекиран багаж - 1 бр. на човек, до 23 кг.
  • Малък салонен багаж - 1 бр. на човек до 10 кг, с размери до 55x40x20 см;
  • "Шатъл" трансфер летище – хотел – летище
  • 7 нощувки на база обогатен пълен пансион на блок маса (закуска, обяд и вечеря с вкл. вино и мин. вода) в хотел Gran Bali 4* или подобен
  • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Допълнителни екскурзии - със записване на място
  • Входни такси за туристическите обекти
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка отмяна на пътуване, по желание - около 3% от стойността. При желание се подписва при сключване на договора.
 

Полетно разписание:

 София 22:10 – Аликанте 00:20+1
 Аликанте 01:10 – София 05:05+1
 

Забележки:

Пътуването е индивидуално и не се изисква мин. брой туристи.
В Испания се пътува с лична карта
 
Информация за хотела
GRAN HOTEL BALI 4*
Това е най-емблематичния хотел в Бенидорм - същевременно и най-високата хотелска сграда (52 етажа) в цяла Европа. Самият хотел е сам по себе си цел и дестинация за многобройни туристи на целогодишна база. Разположен е на 200 метра от основната ивица на плажа Пониенте.
На разположение на гостите са 2 ресторанта със сервиране на бюфет, бар до басейна, диско бар с вечерни анимационни програми. Има комплекс от няколко открити плувни басейни, спа център с различни процедури срещу допълнително заплащане. Безплатен Wi-Fi в общите помещения.
Стаите са с климатик, балкон с панорамна гледка, баня със сешоар, сателитна ТВ, телефон, сейф, минибар.
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
  • Целодневна екскурзия до Валенсия: 104.00 лв.
  • Полудневна екскурзия до Елче: 84.00 лв
  • Полудневна екскурзия до Гуадалест: 69.00 лв.
  • Фламенко шоу: 69.00 лв.
Целодневна екскурзия до Валенсия:
Третият по големина град в Испания. Програмата включва транспорт с автобус, панорамен тур на града. Пешеходна обиколка сред парламента, църквата Санта Каталина, катедралата на Валенсия. Свободно време в историческия квартал Барио дел Кармен - типични тесни улички за стар град, обсипани с магазини, ресторанти и кафенета. Със сигурност сте чували много за родния град на испанската паеля, но дали знаете и какво е „Фала“? „Las Fallas“ е ежегоден фестивал, в който участват ръчно направени стиропореникукли с човешки размери. В края на фестивала, всички тези цветни карикатури биват изгаряни, само тази, спечелила пъвренството в конкурса, бива спасена и изложена в музея на Фалите- също спирка във вашия тур. Първоначално ще свържете музея с „Мадам Тюсо“, но по-късно ще се убедите, че е много по-различен и много по-забавен, разхождайки се из между всички тези хумористични фигури. От Средновековието Валенсия е известна със своите керамични изделия – няма да пропуснете да посетите и Националния музей по керамика, където експонатите са впечатляващи и заслужават вниманието ви.
Полудневна екскурзия до Елче:
Програмата включва - транспорт с автобус, панорамен тур на Стария град, базиликата Санта Мария, Кулата Калхора, двореца Алтимира, Арабските бани. Елче е разположен на двата бряга на река Виналопо и е едно от най-старите населени места на Иберийския полуостров. Елче е обявен за най-добър европейски град за отглеждане на палми. Тук има ботаническа градина с всички видове палми, които растат на Земята, както и цитрусови дървета, кактуси и бамбук. Друга голяма забележителност на града е "Мистерията на Елче" (традиционен средновековен празник) - последната запазена до наши дни мистерия, която е защитена от ЮНЕСКО като културен шедьовър.
Полудневна екскурзия до Гуадалест:
Планинско селце, основано от маврите, разположено на 600 м. надморска височина, сгушено на самотно, но много красиво място. Красиви замъци се издигат между гранитни скали, сливащи се в едно със заобикалящата ги природа. Преди да пристигнете в долината на Гуадалест, пътувайки по планински криволичещи пътища, ще минете през няколко други очарователни малки селца.Едно от тях е Ла Нуция, с великолепна гледка към Средиземно море, така и към заобикалящите го планини. Фотопауза в красивото малко селце Полоп и посещение на местен магазин с типични местни продукти като мед, плодове, местни вина.


Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по фиксинга на БНБ за деня.

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със ЗАД ”Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, и има издадена на 13.04.2016 г.  застрахователна полица № 16 100 1315 0000542471, валидна за периода от 20.04.2016 г. до 19.04.2017 г.

Туроператорът издава застраховки  "Медицински разноски при болест и злополука на туриста" на ЗАД „Армеец”, ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, с мин. покритие в размер на 5000 евро, чиито общи условия може да видите тук .

Туроператорът издава застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар