сряда, 12 октомври 2016 г.

Испания - почивка в Палма де Майорка 2017, пролетна програма









цена от: 1097 лв.

Програма:

1 ДЕН (вторник):
Излитане  от летище София, Терминал 2 в 16:00 ч. с директен полет на АК „България Ер” до Палма де Майорка. Кацане в 18:00 ч. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка
2 ДЕН (сряда):
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. По желание срещу допълнително заплащане на място - целодневна Обзорна екскурзия на град Палма /Цена: 56 евро /
Уникална възможност да се запознаете с града - столица на автономната област Балеарски острови, който ще Ви покори със своя изискан архитектурен разкош и богата история. Ще можете да чуете историята на град Палма, ще се разходите в сърцето на историческия център. Една от най-известните сгради в града несъмнено е Катедралният храм Lа Seu, построен в готически стил по заповед на крал Хайме I. Катедралата е единствената от подобен род сгради в света, построена на брега на морето. Този храм се счита за един от най-ярките в Европа, не напразно местните жители го наричат „Lа Seu“, което в превод означава светлина. Преминавайки с автобуса по историческата част на града, Вие не само ще почувствате духа на средновековния град, но ще научите и за съвременния живот тук. На пъстроцветния пазар ще се запознаете с  културата на местните жители – майоркини, рибните сергии са най-колоритните и зрелищни на острова. На най-високия хълм в града, в обкръжение от борове, се издига белокаменен красавец – замъка Белвер. Името на замъка означава „прекрасна гледка”, от тук се открива уникален изглед към столицата. Белвер е единствената сграда от военната готика в Европа с правилна кръгла форма. В края на екскурзията ще имате свободно време за покупки.
3 ДЕН (четвъртък):
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. По желание срещу допълнително заплащане на място - целодневна Обзорна екскурзия на острова /Цена: 90 евро /
Екскурзията започва от Палма, където ще се качите на античния влак до град Солер, като пътя е зоабиколен с  портокалови и лимонови градини. Както възрастните, така и децата, ще се радват на пътешествието с реликвата на Солер и гордостта на цяла Испания – старинният дървен влак (един от последните екземпляри, останали в страната). След това, по красиви планински пътища, ще се отправите към знаменития залив Ла Калобра, който еднозначно се явява визитна картичка на острова и е едно от съхранените на Майорка места с „девствена природа“. До плажа, ограничен от двете страни с отвесни скали, може да се стигне през тесен пешеходен тунел, прокопан в скалата. Тук ще имате свободно време, за да се изкъпете в прозрачната тюркоазена вода. Пътуването на връщане е по най-зрелищния път, уникален със своите многобройни завои и спиращи дъха гледки. В някои случаи, тази програма може да се осъществи в обратен ред. 
4 ДЕН (петък):
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. По желание срещу допълнително заплащане на място - целодневна екскурзия до  Форментор и Порт Пойенса / Цена: 50 евро /
Ескурзията дава възможност да се запознаете с острова Майорка от юг до север. Включва се посещение на град Инк, който се намира на половината път до магистралата от Палма до Алкудия. Това е третият по големина град на остров Майорка и е най-известен като "градът на кожата". В програмата е включено посещение до фабрика за кожи. Инка е също така дом на добре позната марка за обувки, Camper.  Следва разходка с лодка (ако морето го позволява) от Пуерто де Пойенса до Форментор. Подобно на много градве от Майорка градове, Puerto Pollenca първоначално е бил рибарско селище и разполага с голямо яхтено пристанище, което в днешно време се ползва от много плавателните съдове за по-дълъг престой. Тук все още можете да видите някои традиционни мрежи, използвани от майоркини за улов на риба. Форментор е едно от най-красивите места на острова и в резултат на това е много популярно, известен е с най-белия пясък в Средиземно море.  Той е разположен в северозападната част на Майорка, в залива на Pollenca и е плаж със Син Флаг. 
5 ДЕН (събота):
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. По желание срещу допълнително заплащане на място - целодневна допълнителна ескурзия до  Валдемоса и Ла Гранха / Цена: 72 евро /
На 17 км от Палма, на 400 м. надморско равнище в центъра на долината Сиера да Трамунтана, се намира село Валдемоса. По време на тази екскурзия ще се разходите по стръмните улици на селището, а пред очите ви ще се разкрият красиви природни пейзажи. Известно е с манастира, в който през зимата на 1838-1839 година са живяли Фредерик Шопен и Амандин Орор Люсил Дюпен, известна с псевдонима си Жорж Санд. При пристигането си в La Cartuja de Valldemossa, тя пише: „Това е един от онези пейзажи, който ни пленява, оставяйки ни сити във въображението и пусти в желанията ни”... Старинното испанско селце в планините е станало райско кътче за уединението на младите влюбени. Ще имате възможността да разгледате една уникална постройка, изключително запазена сграда от 12-ти век, заобиколена от прекрасни градини и естествени фонтани, по следите от времето ще можете да се запознаете с обичаите и начина на живот на местните жители през последните 10 века.
6 ДЕН (неделя):
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. По желание срещу допълнително заплащане на място - целодневна допълнителна ескурзия до  Пещерите Драч и АМС  /Цена: 70 евро/
Екскурзия до Манакор и посещение на фабрика за перли, ще можете да видите как се изработват бижутата от работничките във фабриката. Ще посетите красивия град Порто Кристо. Недалеч от града се намират известните пещери Драч и Амс. В уникалната пещера Драч ще имате възможност да се насладете на незабравим концерт в естествена среда, зала с уникална акустика. Ще видите най-голямото подводно езеро в света.  По-късно ще посетите Пещерите Амс, които се определят от експертите като най-забележителните пещери на острова и ще се възхитите от уникалните сталактити и сталагмити, скрити в тези пещери.
7 ДЕН (понеделник):
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка. По желание срещу допълнително заплащане  на място- посещение на вечерното шоу Сон Амар с включена вечеря /Цена: 99 евро/
Уникално вечерно шоу с вечеря Сон Амар. Възхитете се на този международен свят на музика и танци със сцени от Испания, Африка, Индия, Ирландия, Лондон и театрите на Бродуей, включително най-добрите в класически испански балет и фламенко, от световноизвестния хореограф Карлос Vilán. Със спиращи дъха акробатики и визуална комедия, шоуто е подходящо за всички националности. Програмата е интересна както за възрастни, така и за деца. Вечерята ще бъде типично испанска, вкусно меню от три ястия, класически испански вина, съчетано със запомнящо се преживяване. 
8 ДЕН (вторник):
Закуска. Свободно време. Напускане на хотела до 12:00 ч. Трансфер до летище Палма де Майорка. Полет до София с АК „България Ер” в 18:50 ч. Каца на Терминал 2 в 22:20 ч.
Край на програмата.
 

Цени на човек в Двойна стая: 

Дати
 Цена
   Наличност
04.04-11.04
1097 лв.
има места
11.04-18.04
1097 лв.
има места
18.04-25.04
1097 лв.
има места
25.04-02.05
1097 лв.
има места    
02.05-09.05
1112 лв.
има места
09.05-16.05
1126 лв.
има места
16.05-23.05
1126 лв.
има места
23.05-30.05
1126 лв.
има места
30.05-06.06
1166 лв.
има места
06.06-13.06
1205 лв.
има места
13.06-20.06
1205 лв.
има места
20.06-27.06
1205 лв.
има места
СУПЕР ПРОМО! Цената е промоционална за Ранни записвания до 17.10.2016 г.
Забележка: Не се допускат деца под 18 г.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит:  500 лв. при резервация
Доплащане: 35 дни преди отпътуване
 
Цената включва:
  • Самолетен билет  София – Палма – София с полет на България Ер с включени летищни такси
  • Трансфер летище-хотел-летище
  • 7 нощувки на база FB+ пълен пансион /закуска, обяд и вечеря/ и ¼ л вода и ¼ л вино на човек  по време на храненията в хотел 4*
  • Обслужване от агенцията партньор (на испански, английски или руски език)
  • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 5000 EUR със ЗД Армеец
Цената не включва:
  • Допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат на място
  • Лични разходи
  • Застраховка отмяна на пътуване, по желание - около 3% от стойността. При желание се подписва при сключване на договора.
Забележки:
Пътуването е индивидуално. Няма изискуем минумум тиристи.
Пътуването се извършва с лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията.
Турооператорът не носи отговорност при промяна на разписанието на превозвачите.
Цените на екскурзиите са ориентировъчни. Допълнителна информация за провеждане на екскурзиите и точното им разпределение по дни, ще бъде предоставена на място, от представители на посрещащата агенция на острова.

Полетно разписание:
всеки вторник
София – Палма16.00. - 18.00
Палма– София 18.50. - 22.20
 
Информация за хотела:
Hotel Torre Azul & Spa - Adults Only 4*
Хотелът се намира на 6 минути пеша от плажа и само на 400 метра от яхтеното пристанище  в Ел Аренал в Майорка. Комплексът разполага с открит плувен басейн и СПА център.
В непосредствена близост има автобусна спирка, а летище Палма е само на 6 километра. Наблизо има безплатен обществен паркинг.
СПА центърът на хотела разполага с турска баня, хидромасажна вана и вани за крака. Предлага се и широка гама от масажни процедури.
Стаите в хотел Torre Azul & Spa - Adults Only са просторни и светли. Разполагат с  балкон, климатик и безплатен Wi-Fi достъп.
На разположение на гостите са изискани салони, както и ресторант с ястия на шведска маса и бар. Още: разнообразни вечерни и развлекателни програми.
 
Hotel Be Live Adults Only Costa Palma 4*
Хотелът се намира само на 1 минута пеша от плажа. Този комплекс приема настанявания само на възрастни предлага атрактивни стаи със собствен балкон. Тук ви очаква и сезонен открит плувен басейн.
Стаите предлагат модерен интериор, климатик и телевизор с плосък екран. Срещу допълнително заплащане гостите могат да ползват и минибар.
Ресторантът на хотела сервира  демонстрационно приготвени различни специалитети и средиземноморски блюда на шведска маса. На територията има и бар.
Яхтеното пристанище Сан Аугусти е само на 200 метра. Центърът на град Палма е на 6 километра, а летище Палма - на 20 минути път с кола. 

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по фиксинга на БНБ за деня.

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със ЗАД ”Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, и има издадена на 13.04.2016 г.  застрахователна полица № 16 100 1315 0000542471, валидна за периода от 20.04.2016 г. до 19.04.2017 г.

Туроператорът издава застраховки  "Медицински разноски при болест и злополука на туриста" на ЗАД „Армеец”, ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, с мин. покритие в размер на 5000 евро, чиито общи условия може да видите тук .

Туроператорът издава застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар