четвъртък, 20 октомври 2016 г.

Пролетни празници 2017 в Тенерифе-Испания, Канарски о-ви - CATALONIA LAS VEGAS 4*


КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ  (на испански Islas Canarias) са архипелаг в Атлантическия океан с обща площ 7 273 км. Те са и една от автономните области на Испания и най-далечния регион на Европейския съюз. Разположени са на около 100 км от Африканския континент и са испанско владение от 1405 год. Според легенди и предания на местни жители от древността на най-високия вулканичен връх Тейде 3 717 метра живеел богът създател на седемте острова. Сянката на този планински колос се отразява на цели 200 км навътре в океана. Мнозина наричат тези острови "миниатюрния континент" поради невероятното разнообразие от колоритни пейзажи, микроклимати и историческо наследство.
 
ТЕНЕРИФЕ е най-големия и най-населен остров - площ 2 034 кв.км. и население 908 555 души (2011 год). Тук е и най-високия връх Тейде на общата територия на Испания.
Поради мекия си тропичен климат Тенерифе е считан за "островът на вечната пролет". Дневните температури през зимния период рядко падат под 20С, а през лятото - също толкова рядко са над 30С. Този климатичен режим се определя от океанско течение, което поддържа почти постоянни температури без ниски и високи екстремни величини. Средните максимални температури през летния сезон са - за м.юни - 25.30С, за м.юли - 27.50С, за м.август - 28.40С. Като в този сезон валежите са нещо повече от рядкост. Средната годишна температура е 24С. Поради силно изразения планински релеф - повечето от градовете и малките населени места са разположени по бреговата ивица, където климатът е топъл и сух. Във високите планински части е хладно и влажно. Горските масиви са гъсти и съставени главно от иглолистни видове. Растителността в крайбрежните зони е предимно от палми, цитруси, различни видове храсти и цветя.
Основно перо в икономиката на Тенерифе е туризмът - с ежегодни посещения от над 5 млн.души. Основната цел за посещения е плажния морски туризъм, вулкана Тейде, старинна архитектура, голф и др.
За разлика от други екзотични острови - тук няма насекоми и диви животни с опасност за хората. Както всеки от Канарските острови и Тенерифе е частично безмитна зона. 
ДАТИ :
10.04 - 17.04, 01.05 - 08.05, 22.05 - 29.05.2017
Програма:
І ДЕН - София - Мадрид - Тенерифе
Сборен пунк на летище София 2 часа преди полета. Отпътуване от летище София  в 16:05 ч. Чекиране на багажа до Тенерифе. Кацане в Мадрид и кратък престой. Отпътуване за Тенерифе. Пристигане на летище Тенерифе в 22:35 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря и нощувка.
ІІ ДЕН - Тенерифе
Закуска. Информационна среща. Свободно време или панорамна пешеходна обиколка на Пуерто де ла Крус (включена в цената). Вечеря и нощувка.
ІIІ ДЕН - Тенерифе
Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание срещу допълнително заплащане: Вулканът Тейде. Вечеря и нощувка.
IV ДЕН - Тенерифе
Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание срещу допълнително заплащане:Обиколка на Острова Вечеря и нощувка.
V ДЕН - Тенерифе
Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание срещу допълнително заплащане: Ла Лагуна и Санта Круз.  Вечеря и нощувка.
VІ ДЕН - Тенерифе
Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание срещу допълнително заплащане:Ла Гомера. Вечеря и нощувка.
VІІ ДЕН - Тенерифе
Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание срещу допълнително заплащане:Разходка с катамаран в Атлантическият океан (на английски език).  Вечеря и нощувка.
VІІI ДЕН - Тенерифе - Мадрид - София
Закуска. Свободно време. Освобождане на стаите до 11 ч. Трансфер до летището. Отпътуване за Мадрид в 14:00 ч. Пристигане на летище Мадрид в 17:50 ч. Кратък престой. Отпътуване за София в 19:30 ч. Кацане на летище София в 23:55 ч. 
Край на програмата!
 

Цени:  1845 лева

Цените са в лева на човек в двойна стая на база ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ.
Деца до 11 г. - 949 лв.
Всички останали видове настанявания - по запитване!
За резервации до 31.10 - 90 лв отстъпка на възрастен!
Цената включва:
 • Самолетен билет за полет София-Мадрид-Тенерифе-Мадрид-София с вкл. всички необходими такси
 • Ръчен салонен багаж с размери 56/45/25 см (до 5 кг) и Чекиран багаж - до 23 кг
 • Трансфер летище – хотел - летище
 • 7 нощувки на база закуска и вечеря
 • Панорамна пешеходна обиколка на Пуерто де ла Крус
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 eur
Цената не включва:
 • Допълнителни екскурзии
 • Разходи от личен характер
 • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт
 • Туристическа такса - в случай че бъде въведена такава
Условия за резервации:
50 % депозит при записване
Доплащане: най-късно 40 дни преди датата на заминаване.

ХОТЕЛ CATALONIA LAS VEGAS 4* Superior 


Това е един от водещите висококатегорийни хотели в Пуерто де ла Круз разположен на крайбрежната улична променада в центъра на курорта. Напълно реновиран през 2014 год. с 269 стаи в 12 етажна сграда. Стандартът на цялостното обзавеждане и обслужването е напълно кореспондиращ на 4-звездната категоризация - предлага ресторант с ослужване на бюфет маса, лоби бар, басейн бар с вечерна анимация, рум сервиз. Настаняване в стаи с балкон с изглед към планинския масив Тейде или басейна на хотела.
 
Полетно разписание:
полет IB7765 излитане София (SOF) 16.05 ч./18.35 ч. кацане Мадрид (MAD) 
полет IB3938 излитане Мадрид (MAD) 20:45 ч./22:35 ч. кацане Тенерифе (TFN)
полет B3937 излитане Тенерифе (TFN) 14.00 ч./ 17.50 ч. кацане Мадрид (MAD)
полет IB7764 излитане Мадрид (MAD) 19:30 ч./ 23:55 ч. кацане София (SOF)
 
Допълнителни екскурзии: 
Заявяват се и се заплащат при резервация на програмата за пътуване от България. Цените са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение. При група от 12 човека се осигурява екскурзовод на на български език. Езици за провеждане на туровете - испански, английски, руски.

 • Полудневна екскурзия Вулканът Тейде:  67 лв / деца до 10г.: 34 лв
 • Целодневна екскурзия Обиколка на Острова: 94.00 лв / деца до 10г.: 47.00 лв
 • Полудневна екскурзия Ла Лагуна и Санта Круз: 59.00 лв / деца до 10г.: 30.00 лв
 • Целодневна екскурзия Ла Гомера: 129.00 лв / деца до 10г.: 65 лв
 • Разходка с катамаран в Атлантическият океан (на английски език): 102.00 лв / 51.00 лв
 • Лоро парк: 73.00 лв / 45.00 лв
 • Панорамна пешеходна обиколка на Пуерто де ла Крус: 78 лв
Пуерто де ла Крус (панорамна пешеходна обиколка)
Пуерто де ла Крус е един от основните туристически курорти на Канарските острови. Старият градът привлича със своята неповторима атмосфера, многобройни ресторантчета, магазинчета и красиво оформени площади. Ще се разходим по тесните калдаръмени улички на рибарското пристанище, за да се насладим на старинната архитектура, чийто най-ярки образци са къщата „Миранда”, къщата „Консисториалес”, параклиса „Свети Телмо”, крепостта „Сан Фелипе”, кметството за да стигнем до основната забележителност църквата „Нуестра сеньора ла Пеня”. В нея се намира покровителката на града „Девата Кармен”. В Пуерто де ла Крус се намира и един от най-екзотичните комплекси за отдих - изкуственото езеро - плаж „Лаго Мартианес”. 
Вулканът Тейде (полудневна екскурзия)
Вулканът Тейде е една от най-големите геоложки забележителности в света. Пътят ни ще мине през типични местни селца , красиви борови гори, сменяйки пейзажите от тропическа растителност към алпийска за да стигнем до „Национален парк Тейде”. Там ще имате свободно време за да се насладите на един от най-впечатляващите вулканични пейзажи. Ще продължим към скалните образувания „Рокес де Гарсия“ и наблюдателната площадка в долината Уканка. На връщане ще минем покрай Центърът за проучване и изследване на атмосферата и през град Есперанса за да се приберем в Пуерто де ла Крус.
Обиколка на Острова (целодневна екскурзия)
Нашето запознанство с острова започва с посещение на градчето Икод де лос Винос известен винарски район, където се намира дървото, символ на Канарските Острови „Драго - Миленарио”. Маршрутът ни ще продължи към град Гарачико и внушителните скали познати като „ Гигантите”. Ще спрем за свободно време и разходка в Плая де лас Америкас – един от основните туристически центрове на острова. След почивката продължаваме към град Канделария за да посетим покровителката на Канарските острови „Девата на Канделария”.
Ла Лагуна и Санта Круз: (полудневна екскурзия)
В първата част от нашата екскурзия ще разгледаме Ла Лагуна, главен град през 15 в. привличащ днес със своята старинна кололниална архитектура. Ще видим Площад „Аделантадо”, Църквата „Сантисимо Кристо де ла Лагуна” и ще посетим старият град за да усетим духът на миналото.
Продължаваме с посещение на настоящата столица на Тенерифе - Санта Крус. С панорамна обиколка ще видим най-емблематичните части на града като „Площад Испания, „Площад Канделария”, операта „Аудиторио”, пристанището, улица „Кастило” , свободно време за разходка.
Ла Гомера (целодневна екскурзия)
Трансфер до пристанището на Лос Кристиянос и отпътуване с ферибот до Сан Себастиян де Ла Гомера, столицата на острова . От там започва нашата екскурзия към парка „Гаранхой” природен резерват и нацинално наследство в списъка на Юнеско. Ще минем през градчетат Лас Росас и Агуло, а след обяда ни в местен ресторант ще се върнем през долината Хермигуа до Сан Себастиян де ла Гомера където ще видим църквата „Успение”, Кулата „Ел Конде”, свободно време за разходка.
Разходка с катамаран в Атлантическият океан (на английски език)
Автобусът ще ви отведе до пристанището на Пуерто Колон, откъдето ще се качите на катамаран. Една от атракциите на тази екскурзия са делфините, които ще срещнете по пътя плувайки в естествената им среда, ще се насладите на красиви гледки към бреговете на острова докато стигнете до изключително красив залив целият обкръжен с огромни скали известни като „Гигантите” където ще спрете за да поплувате . Привечер автобуса ще ви върне в хотела.
Лоро парк
Това е едно от най екзотичните места на Тенерифе. Ще имате възможността да се разходите през ботаническа градина разположена на 135 000 кв. м, да видите горили, леопарди, тигри, черни пантери, крокодили, пингвини, розово фламинго и много други морски и сухоземни обитатели. „Планетата на Пингвините” (най-големият пингвинариум в света) е една от атракциите на Парка, а в аквариума освен да се порадвате на многобройните му обитатели ще можете да минете и под тунела на акулите. Различните шоу спектаклите с папагали, делфини, тюлени и косатки ще допълнят приятните ви емоции и изживявания в парка.
*Организаторите запазват правото си да внасят промени в предварителната програма по часове и дни.

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по фиксинга на БНБ за деня.

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със ЗАД ”Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, и има издадена на 13.04.2016 г.  застрахователна полица № 16 100 1315 0000542471, валидна за периода от 20.04.2016 г. до 19.04.2017 г.

Туроператорът издава застраховки  "Медицински разноски при болест и злополука на туриста" на ЗАД „Армеец”, ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, с мин. покритие в размер на 5000 евро, чиито общи условия може да видите тук .

Туроператорът издава застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар