петък, 14 октомври 2016 г.

Увеселителен парк Port Aventura 2017 - Барселона, Испания


Дати: Всеки четвъртък
 
Испания, провинция Тарагона, 120 км. от Барселона по крайбрежната ивица ( Costa Dorada)
Salou (Салоу) е сред най-предпочитаните дестинации в Коста Дорада и е типичен морски курорт, но не от лъскавия слънчевбрягски тип, а по скоро с провинциален дух. Хотелите са многобройни и за всеки вкус. Многобройни са и магазинчета за сувенири и заведенията, повечето от които - открити.  Открити и гостоприемни са и местните.
Салоу се  счита за столица на Коста Дорада. Освен с четирите си плажа и дългия сезон, курорта е известен и с най-големият увеселителен парк в цяла Испания и един от най-големите в Европа – Port Aventura. 


Port Aventura  
Тук идват около 3 милиона посетители годишно, а мястото е идеално за посещение през летния сезон, тъй като една част от него е с водни съоръжения, които работят само от май до септември.
Във вътрешността на парка има 4 хотела - Hotel Gold River, Hotel PortAventura, Hotel Caribe и Hotel El Paso. Самият парк е разделен на пет основни области, посветени на няколко географски зони - Средиземноморие, Далечния Запад, Мексико, Китай и Полинезия. Всеки свят има своя собствена архитектура, храна, забавления и забележителности. В този парк има състезания и разходки с влак, фантастични шоу програми и специални ефекти с вода и огън, 34 ресторанта и барове. Карибският аква парк има 5 ресторанта и 3 бара – едно невероятно изживяване за цялото семейство. Има една сравнително нова зона, наречена SesamoAventura, която е посветена на най-малките туристи и е открита през 2011 година. Тук фокусът е едно магическо дърво, около което са разпръснати различни забавления и въртележки за най-малките търсачи на силния усещания.
В Порт Авентура има от всичко - летящо килимче, високоскоростен катапулт, влакче на ужасите, стръмни улеи с вода, гигантска въртележка.
Една интересна подробност е, че този парк е замислен като "Евро Дисни", но в последния момент американците решават да го разположат във Франция, а не в Испания. Въпреки това строителството му продължава и през 1995 година Порт Авентура отваря врати.
Основното, което го различава от Дисниленд в Париж, е това, че Порт Авентура е по-подходящ за по-големи и смели деца, младежи и възрастни.

Зоните: 
I. Средиземноморието. Малко пристанище с няколко яхти, а покрай тях няколко заведения с типично гръцки мотиви. Намира се точно до езерото с фонтаните. В зоната има само три атракции.
1.Furius Baco - най-бързото скоростно влакче в Европа за 2007 година. Трасето му е почти до земята и не изпъква с височина. При него впечатляващото и спиращото дъха е скоростта - 130км/ч Возенето трае едва 40 секунди,
 Предлага се и запис на DVD , който съдържа кратко въвеждащо филмче за влакчето, возенето и реклама на парка -12.50 евро
2. Port de la Drassana - мини пристанище, от което в определени часове тръгват малки корабчета с туристи за разходка из езерото. Турът трае около 15 минути.
3.Estació del Nord - импровизирана жп- гара, от която може да се хване истинска парна железница за  разходка из парка. По трасето си има три спирки. Возенето е между 30 и 40 минути. 
II. Полинезия. 
Всичко е зелено и отвсякъде звучат песни на птици и екзотични ритми. Темата е водата. През топлите и летни месеци се съхне за минути, а до всяка водна атракция има кабинка за изсушаване.
1. Tutuki Splash - Лодка, която криволичи през различни улей и тунели докато не стигне връхната си точка и не се засили от там с 50км/ч право надолу.
2.  Canoes - водна атракция, предназначена за деца до 1.40м
3. Kontiki - представлява гондола от традиционен тип, по-скоро релаксираща и отпускаща.
III . SésamoAventura - декорирана и създадена с мотиви от Улица Сезам, тази зона предлага разнообразни развлечения за малки и и по-големи деца. Повечето съоръжения са предвидени и за родители.
IV. Китай - китайски фенери и статуи с дракони, както и типични за страната орнаменти
1. 1. Dragon Khan - голяма виеща се, червена конструкция с много инверсии и спускания. Височината е 50 метра, а скоростта 65км/ч, но тук скоростта е примесена и с голямото количество последователни преобръщания - цели 8. Ако не греша, това влакче държи рекорда за най-много последователни инверсии за Европа (може и да лъжа, но мисля, че така беше) Чувството е неповторимо. Возенето трае около 1.30
V. Мексико
1. The Hurakan Condor - внуштелна кула, която започва от основата на храм и продължава нагоре. Около колоса има общо 5 броя плоскости с по 4 седалки всяка. Пътуването спира на завидната височина от 90 метра, след което следва свободно падане със скорост 115км/ч.
2.El Diablo - влакче с открито трасе. Скоростта е 60км/ч..
3. Los Potrillos - изцяло за малки деца. Изкуствени понита се движат по поточна линия и обикалят малка площ със няколко завоя. Допускат се и родители.
4. Serpiente Emplumada – платформа с много интересна форма, частите на която се движат във всички възможни посоки.
VI. Дивият Запад - Зона, в която джунглата бива изместена от кактуси от всякакъв вид и с всякаква форма и височина.
1. Buffalo Rodeo - блъскащи се колички, специално предназначени за деца.
2. Stampida - Класическо дървено влакче. Движи се със скорост от 74км/ч и е доста интересно. 
3. BlackSmith labyrinth - лабиринт за деца. 
4. Grand Canyon Rapids - воден атракцион, спускане с лодка по бързей. 
5. Carrousel – красиво декорирана традиционна  въртележка с кончета, карети и други.
6. Wild Buffalos - блъскащи се колички във форма на бик, атракцията е подходяща само за възрастни.
7. Crazy Barrels -  „варели”, въртящи се рязко във всички възможни посоки .

 
Програма:
1 ДЕН – Сборен пунк на летище София 2 часа преди полета. Отпътуване от Терминал 1 в 06:30 ч. Пристигане в Барселона в 08:25 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време и неограничен достъп до парк Port Aventura. Нощувка.
2 - 3 ДЕН - Закуска. Свободно време и неограничен достъп до парк Port Aventura. Нощувка.
4 ДЕН - Закуска. Свободно време.Трансфер до летище Барселона за полет до България. Излитане за България в21:3000 ч. Пристигане на летище София в 01:20 ч.
Край на програмата.
 

Цена:980 лв. 

Цената е промоционална за записване до 17.10.16.
Цената е на човек в двойна стая. 
Доплащане за единично настаняване: 350 лв.
Дете (2-11)  ползва 200 лв. отстъпка от цената!
 
Цената включва:
  • Самолетен билет София - Барселона - София ( комбиниран )
  • Трасфер летище - хотел - летище
  • Летищни такси
  • 3 нощувки със закуски в  хотел 4* в комплекса PortAventura от вида на изброените.
  • неограничен достъп до парка
  • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро
Цената не включва:
  • обеди и вечери
  • 100 лв доплащане за багаж до 15 кг
  • Разходи от личен характер
 
Условия за резервации:
Депозит 50 % при записването.Доплащане: 35 дни преди отпътуване.
 
Полетно разписание: 
София - Барселона FR 6329 06:30 - 08:25
Барселона - София  W6 4406 21:30 - 01:20 

 
Хотели по програмата:
El Paso Salou 4* е хотел в комплекса PortAventura. Той предлага безплатен, неограничен достъп до увеселителния парк PortAventura. Хотелът е изграден като традиционно мексиканско имение тип хасиенда и се отличава с интериор, вдъхновен от културата на ацтеките.
 El Paso Portaventura 4* е оборудван с  открит басейн с шезлонги и потънал пиратски кораб. Има също детски басейни.
Срещу доплащане гостите могат да ползват СПА и уелнес центровете. На разположение са сауна, хидромасажна вана, парна баня, фитнес зала и закрит отопляем басейн.
Хотел El Paso е на час с кола от Барселона.  Комплексът се състои от различни сгради, разположени в централния район с градини, тераси и басейн. Жп гарата по линия Барселона-Валенсия е на 100 метра.
Главният вход на увеселителния парк PortAventura е на 5 минути пеша от хотела. Хотелът разполага със собствена жп гара. Той е на 20 минути с кола от жп гарата на високоскоростните влакове, на 3,5 километра от магистралата А-7 и на 10 минути с кола от летище Реус.
Летище Барселона е на час с кола или влак. 
Hotel Caribe 4* e  с лице към най-големия в света плувен басейн с бял пясък. Включва безплатен вход за тематичния парк PortAventura®, разположен на 5 минути пеша. Просторните климатизирани стаи разполагат с балкон и кабелна телевизия.
Хотел Caribe 4* предлага  уелнес център с масажи, парни бани, отопляем закрит басейн и хидромасажна вана. Сред останалите съоръжения са фитнес център, алея за джогинг и игрище за мини футбол.
В двата ресторанта на хотела се сервира разнообразие от средиземноморски и интернационални ястия. Има също кафене и 2 бара.
Барселона се намира на 1 час с кола, а плажът на Салоу е само на 500 метра от хотела.Град Тарагона е на минути с кола, летище Reus е на 10 минути, а гара AVE - на 20 минути. 
Hotel PortAventura 4* се намира само на 1 час с кола от град Барселона. Той предлага безплатен неограничен достъп до увеселителния парк и директна връзка с крайбрежието на Средиземно море. На разположение на гостите има 2 открити басейна, помещения за настаняване с балкони и 4 ресторанта.
Хотелът е изграден в стила на традиционно средиземноморско село с градини и езеро. Стаите са оформени в наситени цветове и предлагат сателитна телевизия, минибар и изглед към хотелските градини или басейна. Всички гости могат безплатно да посещават парк PortAventura.
Срещу доплащане гостите получават достъп до спа и уелнес центъра.  
В ресторантите Buffet del Mar, Buffet del Port и La Cascada се сервира средиземноморска кухня и ястия на шведска маса. В бар Cal Pep край басейна можете да си поръчате напитки и леки закуски.
Хотелът е на 5 минути с кола от плажовете на град Салоу. PortAventura е на 10 минути с кола от летище Reus. Жп гара AVE е на около 20 минути с кола.

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по фиксинга на БНБ за деня.

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със ЗАД ”Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, и има издадена на 13.04.2016 г.  застрахователна полица № 16 100 1315 0000542471, валидна за периода от 20.04.2016 г. до 19.04.2017 г.

Туроператорът издава застраховки  "Медицински разноски при болест и злополука на туриста" на ЗАД „Армеец”, ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, с мин. покритие в размер на 5000 евро, чиито общи условия може да видите тук .

Туроператорът издава застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар