вторник, 21 юни 2016 г.

Лятна почивка в България 2016, Бутик Хотел Мелоу, с. Писменово - Приморско











цена от: 69 лв.


Село Писменово (област Бургас) е разположено на няколко Странджански хълма, с прекрасна панорамна гледка към Черно море, само на 7 км от северния плаж на Приморско. Сгушило се е сред тъмнозелена дъбова гора, с невероятно разнообразие на животински видове и множество пойни птици. Оглася се от чановете на тревопасния добитък, а сутрин, петли и кокошки обсъждат местните клюкини. Кобилката Айа (досами хотела има и конна база), пък разпалено цвили по подрастващото си мъниче, което весело препуска нагоре –надолу, току- що откриващо своите възможности.
Писменово може да се похвали с един храм, един магазин, но с цели два климатични пояса. Ако поразпитате местните хора, ще ви посочат точната улица, която прави разделението. Докато сте на единия тротоар на улицата сте подвластни на морския климат, а само като прекрачитее на другия - почвате да изпитвате влиянието на планинския климат. И това, ако не е разнообразие!

Бутик Хотел Mellow
http:// www.hotelmellow.com
Бутиков Хотел Мелоу е затворен комплекс, разположен в покрайнините на село Писменово в Югоизточна България, по-малко от час с кола от летище Бургас. Той е заобиколен от красивите дъбови гори на Странджа планина и е прекрасно място за спокойна и релаксираща почивка. Архитектурата на комфортния хотел наподобява манастир. Комплексът е на два етажа, като само две кули – тронове на Буда, се издигат нависоко и разкриват спираща дъха панорама. Девствената природата в тази област е драматично красива на фона на Черно море, а въздуха е кристално трептящ. Мястото е прекрасно решение за отдих и релакс на тихо и уединено място, потънало в зеленина и цветя, далеч от шумотевицата на туристите. Цялото звучене на хотела е насочено към постигането на баланс между вътрешния свят на човек с околната среда. Затова и стайлингът на хотела е решен в хармония с природата. Дизайнът е изчистен, тоновете са земни, а материите са естествени. Множество Буди, практикуващи различни мудри, следят за комфорта и душевния покой на туристите.

Хотелът е подходящ и за отдаване на много други хобита и страсти като конна езда, колоездене, риболов, плуване, оф-роуд, летене с парапланери, гребане.
Настаняване: Съществуват девет големи стаи на първия етаж и девет големи помещения на партерния етаж, от които две са подходящи за хора с физически ограничения. Има и две "любовни гнезда" на втория етаж, които са подходящи за единично ползване или по-романтично настроени двойки, тъй като баните са интегрирани в стаите ( без преграда).

В стаите: Всяка от стаите разполага със следните удобства – двойно легло с балдахин, телефон, сейф за ценности, климатик, телевизор, интернет достъп, тераса и баня с тоалетна, душ и вана. От терасите се разкрива красив изглед към басейна или Черно Море.
Още: За удобство и улеснение на гостите хотелът разполага с  денонощна  рецепция, открит плувен басейн, модерен ресторант с разнообразие ястия, открит бар, парко места за автомобили и автобуси,  красиви градини, сауна, парна баня, ледена кабина и стая за релакс.
За семинари, конференции и презентации на разположение са две оборудвани конферентни зали.
Плаж: Южния плаж на Приморско. Включени в цената 10 чадъра с по 2 прилежащи шезлонга ( до изчерпване на количествата). 
Забележителности:
Светилището Беглик Таш – Само на 5 км
Светилището, наричано още Българският „Стоун хендж“, е тракийско светилище и древна обсерватория. Представлява кръг от огромни камъни, разположени върху склалиста повърхност изскачаща сякаш от нищото в средата на зелена поляна. Древните са обожествявали местността, принасяли са дарове и я превръщат в своеобразен храм. В течение на времето се изграждат жилища за обслужващите храма, като върху голата дотогава скала започват да пренасят огромни камъни от околността, като по начина на подреждане се образува календар-часовник-обсерватория.
Според езотериците Беглик Таш сбъдва всякакви желания. Според тях светилището край Приморско е един от комуникационните центрове с Космоса. Достатъчно е човек да отиде там и да си пожелае нещо, което много иска.Задължително условие е да вярва, че мечтата ще се сбъдне и помислите му да са чисти.
Акценти:
- "трона" в централната част, от който тракийският Цар-Жрец е ръководел церемониите
- "астрономическия часовник";
- "брачното ложе" - централен камък във формата на легло, обграден с камъни, в които има издълбани улеи за течности, използвани по време на ритуалите;
- "свещената пещера" - състои се от две скали за колони и хоризонтална плоча. Символизира утробата на Майката Природа
- "апостол таш" (скала с формата на обърнато сърце)
Аквапарк в Приморско  - само на 9 км
Предлага многообразни забавления и атракции, а специално за малките деца е построен кът с малки пързалки и басейн.
Подводен Параклис „Свети Николай Чудотворец” – само на 10 км
Уникален и единствен е първият подводен параклис в България и на Балканите -  "Свети Николай Чудотворец". Разположен е южно от Маслен нос, на 5 км от град Приморско. До подводния параклис се стига с яхта, която тръгва от кея на град Приморско. Състои се от 4 плочи и е на 7 метра под водата в Черно море.  На една от плочите е и ликът на  "Свети Николай", изработен от месинг, а близо до него е монтиран и олтар от древен камък с масивен кръст и свещник, където посетителите имат възможност да запалят химически пръчици вместо църковни свещи.
Крепост Урдовиза – Китен – само на 11 км
Непосредствено до курортното градче Китен се намират останки от крепостта Урдовиза. Корена на името идва от древна Тракия, което дава основание да се предполага, че това са останки от древно тракийско селище.

Цени сезон 2016:

Вид настаняване
HB 
 10.06 - 19.07
 21.08 - 30.09
 20.07 - 20.08
Двойна стая  /2+0/
69 лв.
135 лв.
Двойна стая Делукс /2+0/
116 лв.
Единична стая
78 лв.
110 лв.
Апартамент за двама 
135 лв.
174 лв.
Доплащане:
Дете (0-2.99 г.) в апартамент
безплатно
Дете (3-12.99 г.) в апартамент 
34 лв.
3-ти/ 4-ти възр. в апартамент
65 лв.
80 лв.

Промоция Ранни записвания: -10 % от цената за резервации, направени до 30.06.2016 г.
Цената е на помещение на база HB – закуска и вечеря, за настаняване в съответния период. 
Цените включват:

  • нощувка със закуска и вечеря ( сет меню)
  • ползване на парна баня, сауна и ледена стая
  • ползване на открит басейн
  • паркинг
  • WI-FI


При резервация се внася 50% от цената, доплащането е до 20 дни преди настаняването.

Срокове на анулация:

До 25 дни преди отпътуване - анулация без неустойка.
От 25 до 15 ден - 15% от цената
От 14 до 7 ден - 30 % от цената
От 6 до 4 ден - 50 % от цената
3 дни преди настаняване - 100%

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по фиксинга на БНБ за деня.

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със ЗАД ”Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, и има издадена на 13.04.2016 г.  застрахователна полица № 16 100 1315 0000542471, валидна за периода от 20.04.2016 г. до 19.04.2017 г.

Туроператорът издава застраховки  "Медицински разноски при болест и злополука на туриста" на ЗАД „Армеец”, ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, с мин. покритие в размер на 5000 евро, чиито общи условия може да видите тук .


Туроператорът издава застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар