четвъртък, 5 октомври 2017 г.

Шри Ланка - благословената земя - 7 нощувки (закуска и вечеря) с турове


Дати: 24.11 - 03.12.2017, 26.01 - 04.02, 16.02 - 25.02.2018
Златни пясъци, тюркоазени води, надигащи се вълни, мъгляви планини, могъщи слонове, прикрити леопарди, гигантски китове, митично минало, прекрасен чай, топли усмихнати очи – това е Шри (прекрасна) Ланка. Това е една всеобхватна дестинация, която ще отговори на очакванията на любителите на спокойната морска почивка, на търсачите на силни усещания и адреналин, на гмуркачите, на природо-любителите, на духовно търсещите. И всичко това гарнирано с екзотични плодове, апетитна храна, топли усмивки и много чай.
Програма: 
Ден 1, София - Коломбо
Среща на летище София Т2 в 12:10ч за отпътуване в 14:10 с редовен полет на Fly Dubai по маршрут София-Дубай-Коломбо. Кацане в Дубай в 20:55ч. Престой в транзитна зала. Отпътуване за Коломбо в 23:20ч.
Ден 2, Пристигане, Коломбо- Pinnawala - Градина за подправки - Dambulla
След пристигането ви в 05:25ч. и получаването на багажа, ще ви очаква представител на фирмата - партньор. Следва трансфер до хотела в Sigiriya (150 км или 3 часа и 45 мин.). По пътя се посещава ферма/приют за слонове в Pinnawala. Там живеят 90 слона, част от които са бебета, намерени изоставени. Най-доброто време за посещения е от 09:15 до 13:15 когато слоновете се хранят.
Настаняване в хотела. Нощувка в Dambulla, Sigiriya
Ден 3, Скалната крепост в SIGIRIYA - Национален парк MINNERIYA - Сафари със слон  
Закуска. Изкачване до скалната крепост в Sigiriya. Изкачването по стръмни стълби, които отвеждат до върха на скалата, от която се разкрива красива гледка.
Скалната крепост в Sigiriya, също известна като крепостта в небето („Fortress in the Sky”), е една от най-значимите забележителности на острова. Построена е от крал Kashyapa (477-495 след Христа). Другото име с което е известна е Скалата на Лъва (Lion Rock) заради огромният лъв извисявал се пред входа на крепостта. Оградена с троен ров, скалата се извисява на 167 метра. На върха й са останки от някогашен палат с градини и басейн. На едно от стълбищата се виждат уникалните творби Sinhala под формата на стенни пана с напълно запазени цветове.
Следва сафари с джип в националния парк Minneriya. Предлага се и сафари на гъба на слон в Habarana. Навлиза се дълбоко в джунглата, придружени от Mahout – ездач или водач на слонове.
Завръщане в хотела. Нощувка в Dambulla, Sigiriya. 
Ден 4, Sigiriya - Kandy
След закуска – отпътуване за Kandy (90 км или 2 часа и 30 минути).
По пътя – посещение на златния пещерен храм Dambulla.
Храмът Dambulla е предоставен на будистките свещеници през 1-вивек преди Христа от крал Walagambahu. Dambulla е защитен обект на ЮНЕСКО и е най-хубавия пещерен храм в Шри Ланка. Комлексът от 5 пещери с площ над 2000 кв.метра е известен и с множеството картини. В пещерите има над 150 изображения на Буда като най-голямото е каменна скулптура с размер около 14 метра. По пътя ще посетите фермата за подправки в Matale. Ще видите известни ви подправки в естествената им среда и ще научите интересни факти за тях. С пристигането в Канди е планирано посещение на храм Temple of the Sacred Tooth Relic. Там се съхранява най-важната Будистка реликва в Шри Ланка – зъб на Буда. Следва тур на Kandy включително посещение на работилница за бижута. Ще видите как скъпоценните камъни се режат и полират.
Вечерно традиционно шоу. Нощувка.
Ден 5, Kandy  
След закуска посещение на ботаническата градина Peradeniya. Денят продължава с тура на Kandy. Вечеря. Нощувка в Kandy.
Ден 6, Kandy-Mirrisa  
Закуска. Трансфер до Mirissa (248 км или 5 часа). По пътя - посещение на Холандския Форт в Galle и фермата за костенурки в Kosgoda.
Основния град на южното крайбрежие е Galle, а неговата най-известна забележителност е масивния форт строен от Португалските и дострояван от Холадските колонизатори. В рамките на стените му е стария град.  Някои учени твърдят, че града е всъщност много по - стар и може би това е Tarshish споменат в стария завет. Градът, в който Цар Соломон е изпращал търговските си кораби, и в който Йоан се е укрил.
Във форта с площ от 364 хиляди кв.метра почти не е останала и следа от Португалските  му създатели. През 1663г. холандците са изградили голямата северна стена върху Португалската. Втора, още по-висока стена е изградена зад първата. Между двете стени закрит проход свързва централната цитадела с двата бастиона над морето. Входа за крепостта е от пристанището и носи знака на холандската Източно Индийска Компания (Vereenigde Oost-Indische Compagnie) V.O.C и характерния герб с петел.  По време на пътуването - възможност за снимки с рибари на кокили, а настроените за приключения могат да пробват този старинен метод на риболов. 
Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Mirissa
Ден 7, Mirrisa
Закуска. Свободно време ...или срещу допълнително заплащане можете да прекарате утрото в търсене на китове и делфини до южния бряг на Шри Ланка. Лодката отплава в 06:30 от пристанището и ще прекарате 4-5 часа на нея. Следобед – свободно време. Вечеря. Нощувка в Mirissa.
Ден 8, Mirrisa
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка в Mirissa.
Ден 9, Mirrisa-Colombo  
Закуска.  Трансфер до Коломбо (156 км. 2 часа и 30 минути). С пристигането в Коломбо - тур на града, който ще ви отведе до „Fort” и „Pettah” – търговския район на града. Ще видите Канелената Градина, хиндуисткия храм и златарските ателиета. Ще посетите холандската църква от 1749 година, както и Залата на Независимостта и площада на Независимостта, заедно с храма Gangarama. Свободно време. Вечеря в традиционен ресторант. Траснфер до летище около 23:00ч.
Ден 10, Colombo - София
Отпътуване в 01:50ч. с редовен полет на Fly Dubai. Пристигане в Дубай в 05:15ч. Престой в Дубай. Отпътуване за София в 09:40ч. Пристигане в София 13:30ч. 
Край на програмата. 

Хотели по програмата
Dambulla – Fresco Water Villa 4* x 02 нощувки
http://www.fresco-water-villa-sigiriya-sri-lanka.en.ww.lk/index.html
Kandy – Hotel Topaz 4* x 02 нощувки
http://www.topaz.lk/
Mirissa – Mandara Rosen 4*  x 03 нощувки (HB)
http://www.mandararosen.com/

Цени: 2698 лв.

  • Цените са в лева на човек в двойна стая.
  • Цените са с калкулирана отстъпка за Ранни записвания  до 15.10.2017г. или до изчерпване на местата по промоцията!
  • Депозит при резервация: 50% лв. 
  • Доплащане: до 40 дни преди отпътуване
Пакетната цена включва:
  • Изпращане, посрещане и съдействие на летището
  • Всички турове в програмата
  • Транспорт с климатизирано превозно средство с професионален екскурзовод на английски
  • 4 нощувки в хотелите описани в обиколната програмата с включени закуска и вечеря
  • 3 нощувки в Мириса в Mandara Rosen с включени закуска в вечеря
  • Сафари с джип в националния парк Minneriya (входната такса се заплаща на място)
  • Сафари със слон в Habarana
  • Входна такса за традиционно шоу
  • Две бутилки вода на човек на ден
  • Ваучери за отстъпки в мол ОDEL в Коломбо 
  • Държавни такси и данъци
  • Водач от България при 12 записани туристи
Пакетната цена не включва: 
  • Виза за Шри Ланка - 35 EUR/69 лв. ( кандидатства се предварително, самата виза се полага в паспорта на летището при пристигане)
  • Други екскурзии (не описани в програмата) 
  • Хранения извън описаните в програмата. 
  • Входни такси (освен описаните в програмата) 
  • Напитки по време на храненията
  • Бакшиши - около 50 USD - дават се на водача по време на първия трансфер
  • Доплащане за единична стая: 665 лв.
  • Лични разходи
 
Полетно разписание:
FZ 758 София 14:10 – Дубай 20:55  
FZ 551 Дубай 23:20 - Коломбо 05:25+1
FZ 558 Коломбо 01:50 - Дубай 05:15  
FZ 757 Дубай 09:40 - София 13:30  

Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение
 

Забележки:

Изискването за водач от фирмата: мин. 12 човека
Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по фиксинга на БНБ за деня.

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със ЗАД ”Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, и има издадена на 19.04.2017 г.  застрахователна полица № 17 100 1315 0000597824, валидна за периода от 20.04.2017 г. до 19.04.2018 г. тук

Туроператорът издава застраховки  "Медицински разноски при болест и злополука на туриста" на ЗАД „Армеец”, ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, с мин. покритие в размер на 5000 евро, чиито общи условия може да видите тук .

Туроператорът издава застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар