сряда, 8 ноември 2017 г.

Бали - сърдечната чакра на земята, 04-13.02.2018


Дати: 04-13.02.2018 г.
АЗИЯ е вечната невероятна дестинация: достъпна и многообразна, с вълнуващи градове и усмихнати хора, величествена природа и изумителна архитектура, неизчерпаема духовност и уникални фестивали - няма как пътуването да не се превърне в едно незабравимо приключение и изживяване.
БАЛИ е сърцето на Индонезийския архипелаг, който обединява 17 500 острова. Той е най-южният от тях, малко „над" Австралия. И въпреки, че Индонезия е страната с най-многобройно ислямско население в света, на Бали преобдладават хиндуистите - около 85%. Вероятно поради това, а може би и заради слънцето, което пече 360 дни в годината, местните са слънчеви хора и приемат всички с отворени сърца. Те вярват, че животът на земята е само миг и всъщност подготовка за истинския, духовния живот. За иностранците всичко е като сън, като приказка, в която е пълно с богове, духове, феи, деви и божества, които местните непрестанно боготворят. И цялата тази проникновена магия запленява душата на посетителя още със стъпването на балийска земя.
УБУД пък е сърцето на сърцето. И културен център на Бали. Да отидеш до Бали и да не видиш Убуд е като приказката за Снежанка без седемте джуджета. Само на един час път от летището, встрани от пътя, сгушен в прегръдката на планината сред пленителните терасирани оризища, Убуд е съхранил чара, който е привлякъл през 20-те години на миналия век първите европейски художници и скулптури. И днес продължава да го разпръсква сред любопитните туристи, искащи да опознаят и разберат магическия дух на Бали.
 
Програма:
Ден 1-ви - Отпътуване за Бали
Сборен пункт летище София Терминал 2 – 20:45. Среща с представител на туроператора. Отпътуване от София за Денпасар, Бали, в 22:43 ч. с полет на Катар Еруейз по маршрут София-Доха-Денпасар. 
Ден 2-ри – Пристигане в Бали
При пристигане на летището Ngurah Rai в Денпасар в 23:15 - посрещане от представител на фирмата. Следва трансфер до хотел Tjampuhan Ubud 4* в Убуд. Настаняване. Нощувка.
Ден 3-ти до 4-ти - Убуд
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание срещу допълнително заплащане. Нощувка.
Ден 5-ти - Отппътуване за Санур
Закуска. Освобождаване на хотела. Транфер до хотел MERCURE SANUR 4* в Санур. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.
Ден 6-ти до 9-ти - Санур
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание срещу допълнително заплащане. Нощувка.
Ден 10-ти - Отпътуване за София
Ранна закуска. Освобождаване на хотел. Трансфер до летището за полет до София в 09.35. Отпътуване за София по маршрут Денпасар- Доха-София. Пристигане в София в 20:25.
Край на програмата.
 

Цена: 2299 лв.

Цената е на човек с настаняване в Двойна стая Superior на база BB (със закуски).
Цената а промоционална за резервации, потвърдени до 30.11!
Депозит 50% при записване. Доплащане до 30 дни преди отпътуване.
 
Цената включва :
  • Полети София – Доха – Денпасар – Доха – София  с вкл. летищни такси
  • Частен трансфер летище - хотел - летище
  • Трасфери между хотелите
  • 3 нощувки със закуски в Убуд е в хотел 4*
  • 5 нощувки със закуски в Санур в хотела 4*
  • Освежаваща напитка и студена кърпа за "Добре дошли"
  • Ежедневно по 1 бутилка (1.5 л) минерална вода на стая в хотел MERCURE SANUR 4*
  • Ежедневно по 4 бутилки минерална вода на стая в хотел Tjampuhan Ubud 4*
  • Кошница с плодове в стаите при настаняване (важи за хотел Tjampuhan Ubud 4*)
  • Посрещане и изпращане
  • Безплатен WiFi интернет в хотелите
  • Застраховка Помощ при пътуване в чужбина с покритие от  10 000 евро
  • Представител на агенцията по време на пътуването при събрани  мин.16 пътуващи

Цената не включва :
  • Доплащане за вечеря - 30 щ.д. на човек
  • Бакшиши
  • Лични разходи (телефонни сметки, пране, факс и т.н)
  • Такса за свръх-багаж на летищата
  • Застраховка Отмяна на пътуването - заплаща се по желание, в размер на около 2.5 - 3% от стойността на пакета
 
Забележки:
Необходим е международен паспорт с валидност най-малко шест месеца след датата на завръщане.
Няма задължителни ваксинации.
 
Полетно разписание: 
QR 226  София - Доха         2245 0435+1  
QR 960  Доха - Денпасар    0815 2315  
QR 965  Денпасар - Доха    0935 1500 
QR 225  Доха - София        1605 2025  
 

Допълнителни екскурзии:

Мининамен брой туристи за туровете: 6-8 човека
 
Целодневна екскурзия до остров Лембонган 
135 $ на човек
Цената включва транспорт от и до  хотела, пътуване с луксозен катамаран, сутрешни и следобедни закуски, чай, кафе, обяд- традиционно барбекю, екипировка за шнорхелинг, разходка с лодка с прозрачно дъно, подводно наблюдение на кораловия риф, разходка из селото. Възможност за дайвинг при допълнително заплащане. Връщане в хотела около 18:00
 
Pura Ulun Danu Bratan & Pura Tanah Lot
60 $ на човек (не е включен обяд)
Сутринта в 8:30 тръгване за Целодневна екскурзия до езерото Bratan с храма Pura Ulun Danu Bratan, разположен в самото езеро и посветен на Богинята на водата, Това езеро е жизнено важно за околните ферми и местните боготворят езерната богиня Деви Дану в Храма Пура Улун Дану Братан, построен на бреговете на езерото, един от най-живописните храмове в Бали
Посещение на частна фабрика за ръчно изработен шоколад(Индонезия е един от най-големите износители на какао в света) – където ще имате възможност да тествате безплатно шоколад с морска сол, с кокос и много  други непознати у нас вкусове;, посещение на древния индуски Tanah Lot, построен на една оголена скала, намираща се до брега, плискан от вълните. Затова и превода на името на храма е “Земя в средата на океана”. Според легендата за Танах Лот, Данг Хианг Нирарта, първосвещеник от царството Маджапахид в Източна Ява, пристига в Бали през 1489 г., за да разпространява индуизма. Достигайки красивата местност той създава култ в чест на бога на морето. Нирарта започва да проповядва своите учения на местните, но се сблъсква с неодобрение от страна на главния в селото и скоро висшият свещенослужител е прогонен. Нирарта обаче не се отказва. Той премества във водата огромната скала, която използва за медитация, а в основата й се появяват множество змии – пазителите на святото място. Връщане в хотела около 18:00.
 
Приключение със слонове в сърцето на о. Бали
110 $ на човек с включен обяд на блок маса
Пътешествие в прохладната джунгла, седейки върху стол от тиково дърво, на гърба на слон e изживяване, което никога няма да забравите. Без съмнение Elephant Safari Park, намиращ се в селището Таро е едно от местата, които непременно трябва да посетите. Това е единственият на острова изцяло завършен уникален парк със слонове, който дава
възможност да се запознаете отблизо с тези невероятно добри създания, сред красивата тропическа обстановка. Погалете ги и се снимайте с тях, а след това научете повече за техния живот от графиките, изложени в парка. Паркът в Таро е обявен за най-добрият в световен мащаб и разполага с цялостно изграден музей с богата колекция от паметници на слонове и единственият в Югоизточна Азия скелет на мамут.
 
Традиционна балийска терапия
39 $  на човек с трансферите от хотела
СПА процедура и изчистване и балансиране на енергията. Легендарните балийски тропически СПА процедури обединяват екзотична атмосфера, широка гама от алтернативни терапии и натурални продукти. Балийския традиционен масаж и холистичните лечебни техники, са комбинация от чудотворни продукти от кокосово масло, като чрез използването на балийски камък се постига изключително ефективен начин за стимулиране на енергията на тялото, ума и духа. Терапията служи и за премахване на отрицателната енергия и зареждане с целебната сила на природата. Включен  1 час и половина цялостен масаж на тялото.
 
Целодневна екскурзия на Бали
 60 $ на човек (не е включен обяд)
Целодневна екскурзия, която започва от известната Маймунска гора в Убуд, фото-стоп на живописните терасовидни оризови полета на Тегаланг,  посещение на храма Pura Gunung Kawi(късче от Рая)- построен до свещен извор с минерална сакрална вода. По пътя след храма ще направим кратка почивка с разглеждане на плантация за кафе от сорта Копи Лувак, което се произвежда само на островите Бали, Ява и Суматра, в количества не повече от 500 кг. годишно. Кафето Лувак има забележителна репутация сред почитателите на тази напитка. Това е скъпо кафе, рядко срещано, вкусно и приятно за сетивата. Ще се насладите на изкустните умения на майсторите на дърворезби. В Бали изкуството процъфтява през вековете, вдъхновено от двата велики епоса -Рамаяна и Махабхарата, чиито истории са изобразявани върху камък и дърво. Спиране за кратка почивка в селищата на приложните занаяти, Мас и Челук. Изкуството на дърворезбата някога е било достъпно само за кастата на брамините, дарени с таланта си от Боговете. Връщане в хотела около 17:00.
 
 
Информация за хотелите:
Tjampuhan Ubud 4*
Местоположение:
Хотелът се вписва хармонично в природата в района на град Убуд в Бали, с гледка към храма Gunung Lembah и реките Oos и Tjampuhan. Намира се на около 29 километра от международно летище Ngurah Rai. Атракции като пазарът на Убуд и музеят Puri Lukisan са на 1,3 километра от хотела.
В стаите
Superior Agung Room - 15 помещения с площ 42m2. Стаите са оборудвани с тавански вентилатори, телевизор, балкон, самостоятелна баня с вана и тоалетни принадлежности, сешоар.
На територията:
Oos Terrace сервира балийски специалитети и различни международни кулинарни изкушения. Освежаващи напитки се предлагат в комфортно обзаведения салон Walter Spies. На разположение на гостите е и рум-сървиз Tjampuhan & Spa. На територията на Уиленес центъра се предлага цяла колекция от балийски лечебни, козметични и СПА процедури. Хотелът предлага още открит басейн,  безплатен Wi-Fi интернет, велосипеди и автомобили под наем, киносалон
 
MERCURE SANUR 4*
Разположение:
На прекрасен пясъчен плаж, с коралов риф недалеч от брега, заобиколен от 5 хектара буйни тропически градини. Разстояние до Кута: 15 км. и само на 20 минути с кола от международното летище Ngurah Rai.
В стаите:
Superior rooms - с площ от 32 квадратни метра,  всяка със собствен балкон,  климатик, 32-инчов телевизор с плосък екран и самостоятелна баня с душ, сешоар, хавлии, чехли, телевизор, телефон, климатик, хладилник, машина за кафе/чай, балкон или тераса.
На територията:
На разположение на гостите са основния ресторант "Pendawa"  с  а-ла-карт меню и всекидневни вечери забавления, 2 бара, СПА център, здравни и козметични процедури от професионални терапефти, открит басейн с шезлонги и чадъри, бизнес-център, детски клуб, фризьорски салон, плажен волейбол. Срещу допълнително заплащане: велосипеди под наем, тенис корт, водни спортове - шнорхелинг, гмуркане, плаване.
 
 
Полезна информация:
Валута – индонезийска рупия – 1 долар = 13 000  индонезийски рупии; 1 евро = 15 000 индонезийски рупии
Местно време - +5 часа от часовия пояс на България.
Електричество – 220 V
Климат : Тропически със сух сезон юни до септември и дъждовен период от декември до март, но с частични превалявания, обикновено нощем.
Температура:  21 С – 33 С  
Движението в Бали е отляво ( подобно на Великобритания).

Шопинг - в Бали може да се намери всичко, типични местни сувенири и маркови магазини и бутици. Основните места за марков шопинг са столицата Денпасар, молове като New Dewata Ayu и Matahari, улица Jalan Dewi Sartika. В Kuta ( Кута) - пазаруване на евтини плажни принадлежности и бижута. В интелектуалното средище Ubud (Убуд ) във вътрешността са най-добрите традиционни и съвременни балинезийски дърворезби .Приемат се плащания с международни кредитни и дебитни карти. Огромният крайречен Pasar Badung (пазар Бадунг) заслужава да бъде посетен. Представлява оживен комплекс от магазини и сергии, в които продават всичко - плодове и зеленчуци, риба , сувенири и платове. За облекло, бижута, сребро и антики на ниски цени  прескочете на отсрещния бряг на реката, в комплексът Kumbasari  (Кумбасари) . Прието е да се „пазарите” за цената.
Хранене
Традиционните заведения за хранене – warungs ( варунги ), обикновено са разположени на открито. Наблягат на пържен ориз и традиционни ясти за Бали. Известен район за гастрономически туризъм ( балинезийската и интернационалната кухня) са Seminyak ( Семиняк) и Kuta ( Кута).
Към всички цени и сметки се добавят местни такси – варират до 21% в ресторантите.
Питейна вода – само минерална и бутилирана.
Такси за цял ден - 35–50 щ.д..

Няма коментари:

Публикуване на коментар