четвъртък, 28 септември 2017 г.

Почивка Есен 2017 в Малта, 3 нощувки, хотели 3*

Дати: 07-10.10 , 14-17.10 , 21-24.10 , 04-07.11 , 11-14.11 , 18-21.11 , 25-28.11.2017 г.
Програма:
I ДЕН: Явяване на Летище София Терминал 1 два часа преди полета. Отпътуване от летище София с директен полет на Уиз ер по разписание. Пристигане в Малта. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
II - III ДЕН: Закуска. Свободно време или по желание срещу допълнително заплащане - екскурзия. Вечеря. Нощувка.
IV  ДЕН: Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Отпътуване за София по разписание с директен полет на Уиз Ер. Пристигане в София.
Край на програмата.
 

Цени в периода 01-31 октомври: 

Закуска и вечеря
Plaza 3*
Alexandra 3*
Възр. в Двойна стая
609 лв.
644 лв.
Единична стая
700 лв.
908 лв.
Трети възр.
559 лв.
600 лв.
1-во дете до 11.99 г.
454 лв.
471 лв.
2-ро дете до 11.99 г.
454 лв.
471 лв.

Цени в периода 01-30 ноември:

Закуска и вечеря
Plaza 3*
Alexandra 3*
Възр. в Двойна стая
555 лв.
582 лв.
Единична стая
608 лв.
696 лв.
Трети възр.
526 лв.
549 лв.
1-во дете до 11.99 г.
417 лв.
430 лв.
2-ро дете до 11.99 г.
417 лв.
430 лв.
 
Цените са в лева на човек в съответния хотел на база закуска и вечеря.
Настаняването в хотел Plaza 3* е в стаи Стандарт, а в хотел Alexandra 3* е в стаи Комфорт. 
Депозит  50 %  при резервация. Доплащане до 30 дни преди отпътуване.
 
Цената включва:
  • Самолетен билет София-Малта-София с авиокомпания Уиз Ер
  • Летищни такси;
  • 3 нощувки на база  закуска и вечеря в хотел 3* (в хотел Alexandra 3* вино и вода по време на вечеря)
  • Трансфер летище-хотел-летище
  • Обслужване на български език по време на престоя в Малта
  • Карта на Малта
  • SIM карта на мобилния оператор Vodafone
  • Безплатен вход в Dragonara Casino и ваучер за игра на стойност €5.00
  • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро

Цената не включва:
  • Чекиран багаж до 23 кг. – 75 лв. на посока / до 32 кг. – 97 лв. на посока
  • Допълнителни екскурзии
  • Разходи от личен характер
  • Доплащане за гледка море в хотел Plaza 3* - 88 лв. на човек
  • Туристическа такса за туристи на възраст 18 и повече години в размер на €0.50 на човек на ден, (но не повече от €5 на човек на престой)
  • Застраховка отмяна на пътуване, по желание - около 3% от стойността. При желание се подписва при сключване на договора.
 
Полетно разписание октомври:
събота София – Малта 14:00 - 15:05
вторник  Малта – София  15:40 - 18:30
 
Полетно разписание ноември:
събота София – Малта 07:15 - 08:20
вторник  Малта – София  08:55 - 11:45
 
Информация за хотелите:
Alexandra Hotel 3*
Хотелът е разположен в град – Сен Джулиaнс (най-популярният туристически град на Малта), район Пачевил - в непосредствена близост до автобусни спирки, банки, магазини и всички забавления – многобройни дискотеки, барове, ресторанти, кафенета, клубове (но все пак е в тиха улица). На 10 мин. пеша (около 500 м) има и малък пясъчен плаж.
В хотела: Предлага просторно фоайе, конферентна зала, бар, два ресторанта, на покрива има също малък покрит басейн, а на приземния етаж друг малък басейн, който се отоплява през зимния сезон.
Стаи: двойни, 3-ни и 4-ни стаи с изглед кьм улицата или към вътрешния двор с басейна или към хотел “Хилтън” – с частичен морски изглед; всички стаи са оборудвани с климатик, телефон и ТВ, масичка, бюро, кресло. Почти всички стаи са с балкон. Стаите за 4 души се състоят от две помещения – една голяма самостоятелна спалня, свързана с малък коридор с по-малка стая, в която има две легла.
Услуги: Рум-сървиз, Пакетиран обяд, Коли под наем, Денонощна рецепция, Обменно бюро, Туристическо бюро, Гледане на деца, Пералня, Химическо чистене , Гладене, Почистване на обувки, Факс/Копирни услуги, Магазин за сувенири и подаръци, ВИП услуги, колела под наем.
 
Plaza Hotel3*
Хотелт е разположен в непосредствена близост до крайбрежната променада, която свързва курортите Слима и Сейнт Джулианс. В близост до хотела, на разположение на туристите са множество магазини и заведения, скалист плаж, прекрасна градина. Прекрасно предложения за всеки, търсещ възможност за разходки, плаж и почивка.
В стаите:
Стаи Стандарт: климатик, сателитна телевизия, телефон, сешоар.
Стаи Супириър: в допълнение към горепосоченото, разполагат и с балкон, предлагащ неповторима фронтална гледка към морето, както и мини бар.
Изхранване: основен ресторант, разположен на шестия етаж на хотела, пицария, кафетерия , Terrace Bar с гледка към вътрешния басейн, външен бар на покрива на хотела, отворен през месеците от Май до Октомври.
Развлечения, спорт и удобства: рум сервиз, Wi-Fi интернет в лобито – срещу допълнително заплащане, външен басейн на покрива на хотела с детски сектор, вътрешен басейн и джакузи, конферентна зала .
 

Допълнителни екскурзии:

Правила и условия при провеждането на екскурзиите:
  • Място на тръгване – улицата или алеята пред входа на хотела, в който сте отседнали
  • Минимален брой туристи - 15
  • Бъдете точни – автобусите не чакат повече от 3 минути.
  • Напускайки групата по време на екскурзията, непременно се информирайте къде и в колко часа е срещата ви с екскурзовода. При закъснение повече от 5 минути автобусът тръгва и всички закъснели се прибират обратно за своя сметка.
  • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително при подписване на договора за тур.пътуване.
 
ОСТРОВ ГОЗО (8 часа с обяд) 
58.00 евро / Деца 4 - 12 г. – 37.00 евро / Деца до 4 г. – безплатно
Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие.       До острова се пътува с голям и съвременен ферибот. С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо - дъщеря на бог Атлас. Ще посетите местността Dwejra, където ще се запознаете с природни забележителности като Лазурния прозорец, Вътрешното море и скалата Фунгус. Очаква Ви вкусен обяд в ресторанта намиращ се в старинната крепост “ Цитаделата “ в центъра на столицата на Гозо – Виктория. След обяда екскурзията продължава  с посещение на мегалитния храм Ggantja и завършва в живописните и красиви заливи  Шленди или Марсафорн. През време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти.
 
ВАЛЕТА – “града на рицарите”(4 часа)
40.00 евро / Деца 4 - 12 г. – 20.00 евро / Деца до 4 г. – безплатно
Екскурзия до столицата на Малта – Валета. Автобусът ще Ви остави пред крепостните врати,откъдето започва разходката по старинните улици до градините Barrakka откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. В хода на екскурзията Вие ще посетите катедралата Свети Йоан, която е една от съкровищниците на Малта и двореца на Великите Магистри, в който сега заседава парламента и се помещава канцеларията на Президента на Малта.
 
МДИНА – “града на мълчанието“ (4 часа)
32.50 евро / Деца 4 - 12 г. – 17.50 евро / Деца до 4 г. – безплатно
Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията започва с разглеждане на крепостните стени и кули построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна. Разхождайки се из града ще посетите катедралата Св. Павел и ще разгледате красивите къщи построени преди повече от 400 години. Следващото място, което ще посетите е “ градчето на майсторите “ – Та Али. В занаятчийските работилници ще видите как изкусните майстори създават самобитни предмети от злато, сребро, стъкло и др. Както и традиционните за Малта златни и сребърни филиграни.
 
ТРИТЕ ГРАДА И СИНЯТА ПЕЩЕРА - Малтийския юг (4 часа)
29.50 евро / Деца 4 - 12 г. – 16.00 евро / Деца до 4 г. – безплатно
Посещение на трите древни града Senglea, Cospicua, Vittoriosa. Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки.  В Vittoriosa са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. И от трите града ще може да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта. След това екскурзията продължава с посещение на едно много живописно място – Синята пещера. Тук огрените от слънцето корали правят кристално чистата морска вода да сияе в златисти отблясъци. При желание и ако времето позволява може да се повозите на лодка и да наблюдавате подводния свят (цената на тази разходка не е включена в цената на екскурзията)
 
HERA VALLETTA - пътешествие с яхта около Малта (8 часа с включени закуска, обяд и следобедна закуска)
58.00 евро / Деца до 11.99 г. – безплатно
Предоставя Ви се прекрасна възможност да погледнете към малтийските брегове откъм морето и да се изкъпете в едно от най-красивите места – Синята лагуна на остров Комино. Подробна нформация за този круиз ще намерите в отделна брошура.
 
ФЕСТА – вечерен празник (4 часа)
25.00 евро / Деца 2 -  12 г. – 12.00 евро / Деца до 2 г. – безплатно
От юни до септември във всеки град на Малта се провеждат традиционни религиозни празници наречени Феста. Той се провежда всяка година в чест на светеца-покровител на града, така че центъра на фолклорен фестивал е църквата, която се украсява специално в този ден. Градът е украсен с изображения на светци, и гирлянди от цветя. Това е една прекрасна възможност да участвате в национален религиозен празник, да се разходите по празнично и ярко украсените с изображения на светци, гирлянди и цветя улици. Да се срещнете отблизо с малтийците, да видите шествието на духовия оркестър. Вечерните фойерверки и салюти са нещо наистина приказно – малтийците се славят като големи майстори на празничните зари.
 
СИЦИЛИЯ – еднодневна екскурзия до Сицилия (гр.Поцало- вулкана Етна - гр.Таормина) 
Възрастни (25 – 59 г. вкл.) - 137.00 евро /  Възрастни на и над 60 г. - 115.00 евро /  Младежи  (14 до 24 г. вкл.) - 115.00 евро / Деца  (04 – 13 г. вкл.) - 105.00 евро / Деца (до 3  г. вкл.) - 11.00 евро / Семейства (2 възрастни с деца от 04 г. до 13 г. вкл.) - първото и второто дете плащат 32.00 евро
Тръгване от Малта в 06.30 часа. Пътуването е с високоскоростен ферибот и продължава 90 минути. Пристигане в пристанището в Поцало. Автобусите, с които се провеждат екскурзиите са комфортни и оборудвани с климатик. Екскурзовод може да изберете измежду говорещи: руски, английски, френски, немски или испански. От Поцало екскурзията преминава последователно по втория и третия по височина мостове в Европа, и ще ви отведе до подножието на единствения активно действащ вулкан на нашия континент – Етна. Следва изкачване до кратера Силвестър, където ще имате свободно време за обяд (не е включен в цената на екскурзията)и закупуване на сувенири. Посещение на известния курортен град Таормина – свободно време за разглеждане на града. Връщане от Таормина  в Поцало, съпроводено с разказите на екскурзовода. Отпътуване за Малта в 21.30 часа.
 
 Важна информация:
  • пътува се с лична карта. 
  • движението е английски тип (обратно на нашето)
  • няма визови изисквания за пътуване в Малта. 
  • часова разлика - 1 час назад
  • за включване в ел. мрежа е необходим адаптор
  • за пиене се препоръчва минерална вода
  • такситата са скъпи, заради малките разстояния, по-добре да се наеме рент-а- кар
  • магазините не работят в неделя
  • плажовете са предимно скалисти, в някои хотели има посипан пясък


Няма коментари:

Публикуване на коментар