сряда, 22 март 2017 г.

Лятна почивка в Албания, х-л FAFA 4*, с автобус

Програма: 
1-ви ден/събота/София-Охрид-Дуръс
Отпътуване в 06.00 ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”, София за Албания по маршрут София–Кюстендил–Гюешево–Скопие-Охрид-Дуръс (610 км). Пътуване с лицензиран, комфортен автобус. По пътя-Бонус: посещение на Охрид (Македония) и свободно време за обяд или разходка в стария град. Отпътуване за Дуръс – град с древна история, разположен на брега на Адриатическо море. Дуръс е познат още като Драч в славянските страни. По време на Втората световна война е столица на Албания, а днес е втория по големина град, най-голямо пристанище и най-голям морски курорт с множество хотели и над 15 км плажна ивица. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден /неделя/ Свободен ден 
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Обяд и вечеря в хотела. Нощувка.
3-ти ден /понеделник/ Тирана - Круя
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание екскурзия до столицата Тирана и Круя. Отпътуване за Круя – градът, чието име означава „пролет”, е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Свободно време за разглеждане на музея /входните такси се заплащат на място/. Отпътуване за столицата Тирана. Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блоку – мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Туристическа програма в столицата на Албания с автобус и пешеходно–разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, новия Sky center и други забележителности. Свободно време.Отпътуване за Дуръс в 18:00 часа. Връщане в хотела в за вечеря. Нощувка.
4-ти ден /вторник/ Дуръс 
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание посещение на град Дуръс и туристическа програма в града. Обяд в хотела. След обяд отпътуване за центъра на гр. Дуръс с разглеждане отвън на „Свeти Павел” и "Свети Асти", Венецианската кула, православната църква, руините на крепостните стени, амфитеатъра от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре - заплаща се вход 3 евро).Отпътуване към хотела в 18:00 часа.  Вечеря. Нощувка.
5-ти ден /сряда/ Шкодра- Улцин /Черна гора/
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание целодневна екскурзия до крепостта Шкодра и град Улцин в Черна гора. Отпътуване след закуска от хотела към Шкодра – град в Албания в близост до границата с Черна гора, разположен на Шкодренското езеро, в красива местност, при сливането на река Дрин с река Бояна, които образуват красиви водни огледала.  На 130 метров каменист хълм в близост до град Шкодра се простират руините на шкодренската крепост Розафа, основана от илирите, възстановен от венецианците и османците. Легендата разказва, че Розафа е била жена, доброволно жертвана и погребана в укрепленията,за да подържа  здравината и структурата на техните стени. Посещение на крепостта и свободно време за снимки в красивата местност.Отпътуване за Черна гора към град Улцин. Старият град притежава впечатляваща архитектура в източен стил и предлага красив изглед към брега и плажа. Свободно време за разглеждане на града и плаж. Отпътуване обратно за Албания. Пристигане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден /четвъртък/ Берат
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание полудневна екскурзия до Берат.Обяд в хотела. След обяда отпътуване за Берат/Белиград – наричан „градът на хилядите прозорци” или „културно-историческото сърце на Албания” град-музей с древна история, включен в списъка за световнотокултурно и природно носледство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост. Туристическа обиколка в Стария град: Крепостта, Музея на Онуфри, Етнографския музей и други (входните такси се заплащат отделно). Свободно време. Отпътуване за Дуръс в 18:00 часа. Връщане в хотела за вечеря.Нощувка.
7-ми ден /петък/ Свободен ден 
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Обяд и вечеря в хотела. Нощувка.
8-ми ден /събота/ Дуръс –Скопие - София
Закуска. Отпътуване за България. По пътя-Бонус: посещение на град Скопие (Македония) и свободно време в македонската столица –посещение на „старата скопска чаршия” и разходка из новоизградения център на града. Пристигане в София късно вечерта.
Край на програмата!
 

Цени:

Цените са промоционални за ранни записвания до 15.04!
Вид настаняване – ALL inclusive Premium
24.06-01.07
01.07-08.07
08.07-15.07
15.07-22.07
22.07-29.07
29.07-05.08
05.08-12.08
12.08-19.08
19.08-26.08
26.08-02.09
02.09-09.09
09.09-16.09
На човек в двойна стая
730 лв
770 лв
770 лв
730 лв
3-ти възр. в двойна  стая
610 лв
650 лв
650 лв
610 лв
Дете от 0 до 4,99 год. в стая с 2-ма въз.
124 лв
124 лв
124 лв
124 лв
Дете от 5-11,99 год. с двама възр. в стая
445 лв
465 лв
465 лв
445 лв
 
Депозит: 50% при резервация. Доплащане 21 дни преди дата на настаняване!
Забележка: Настаняването на гостите е в изцяло реновирана сграда зад хотела Fafa Premium, изхранването им е в хотела, като ползват всички съоръжения на плажа и на басейна.
За пътуване със собствен транспорт – от пакетните цени се приспадат 60 лв на човек и не се включва медицинска застраховка.
Цената включва:
  • Транспорт с лицензиран комфортен автобус;
  • Всички пътни и магистрални такси;
  • 7 нощувки на all inclusive /закуска, обяд, вечеря, напитки/ в КОМПЛЕКСИ „FAFA” 4*;
  • Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 5 000 евро;
  • Бонус – посещение на Охрид (Македония) на отиване;
  • Бонус – посещение на Скопие (Македония) на връщане;
  • Водач/представител от фирмата по време на цялото пътуване и престой в Албания.
 
Цената НЕ включва:
  • Курортна общинска такса за престоя, както следва: възрастен – 7 евро, младежи от 12 до 17,99 год. 3,50 евро, деца до 12 год. са осбободени от такса;
  • Допълнителни екскурзии:
- ТИРАНА И КРУЯ : цена на екскурзията: 60 лева при минимум 25 желаещи
- ДУРЪС: цена на екскурзията: 20 лева при минимум 25 желаещи
- ШКОДРА И УЛЦИН: цена на екскурзията: 70 лева при минимум 25 желаещи
- БЕРАТ : цена на екскурзията: 30 лева  при минимум 25 желаещи;
  • Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 40 лева на човек;
  • Доплащане за мед.застраховка за лица над 64 год. – 8 лева, за лица над 70 години – 16 лева;
  • Разходи от личен характер;
  • Входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
-Крепостта в Берат - 100 албански леки /≈ 1,5лв./
-Музей на Онуфри в Берат - 200 албански леки /≈ 3лв./
-Етнографкият музей в Берат - 200 албански леки /≈ 3лв./
-Музеят на Скендербег в Круя - 200 албански леки /≈ 3лв./
*ПРИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ НА 3-ТЕ ЕКСКУРЗИИ – ТИРАНА-КРУЯ, ШКОДРА-УЛЦИН И БЕРАТ – БОНУС – БЕЗПЛАТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ДУРЪС!
 
Трансфери по програмата:
ДОПЛАЩАНЕ ЗА ОТПЪТУВАНЕ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 30лв / при мин 10 туристи - за информация и подробности, моля свържете се с офиса
ДОПЛАЩАНЕ ЗА ОТПЪТУВАНЕ ОТ ПЛЕВЕН/ ЛОВЕЧ - 30лв / при мин 10 туристи - за информация и подробности, моля свържете се с офиса
ДОПЛАЩАНЕ ЗА ОТПЪТУВАНЕ ОТ ПЛОВДИВ/ ПАЗАРДЖИК – 25 лв  - за информация и подробности, моля свържете се с офиса
Туристи от градовете Перник, Дупница,  могат да се качат по пътя на автобуса, на удобни места, без да се налага придвижване до София.
 
Описание на хотела:
Комплекси “Fafa” е комплекс от 5 хотела- четири 4-звездни и един 5-звезден хотел “Fafa Premium”, намиращи се в Голем на 12 км от град Дуръс. Fafa 4* е изцяло реновирана сграда на територията на Комплекси ФАФА, разположена на 2-ра линия зад най-новия хотел Fafa Premium, като изхранването на гостите се извършва изцяло в него. Хотела разполага с просторен частен плаж, детска площадка, основен ресторант в сградата и а-ла-карт ресторант на плажа, бар на басейна и бар на плажа. В сградата има асансьор. На богата блок-маса, на гостите се предлагат традиционни албански ястия и интернационална кухня. В пакета са включени напитки, безплатни чадъри и шезлонги на плажа и на басейна на хотела.  За гостите има безплатен достъп до Wi-Fi. Светлите и просторни  стаи са оборудвани с телевизор и климатик, както и хладилник. Самостоятелния санитарен възел е оборудван с душ и разполага със сешоар и безплатни тоалетни принадлежности. Някои от стаите разполагат с балкон с частичен изглед към морето.
 
Програма All inclusive:
Изхранване: Закуска - 07:30-10:00 –на блок-маса, включва топло и студено мляко, чай, кафе, айран, безалкохолни напитки, фреш от портокал, различни видове хляб, корнфлекс, кроасани и сладкиши, различни видове сирена, салами и шунки, яйца и омлети, масло, мед, различни видове сладка, домати, краставици, маслини, пресни плодове
Обяд - 13:00 - 15:00 и вечеря- 19:00-21:00 – на блок-маса, включва няколко вида салати-зелена, гръцка, задушени зеленчуци, зеленчуци на скара, чушки, домати, краставици, маслини, карфиол, различни видове сосове, дресинги, сирена, кисели краставички, два вида супи /вегетарианска, пилешка или рибена/, ризото със зеленчуци, с морски дарове, миди, няколко вида паста с различни сосове или морски дарове, картофи –пържени, пюре и печени на фурна, традиционно албанско ястие в глинен съд, меса – пилешко, телешко и пилешко филе, крилца, риби на скара, миди на пара и др.Два вида сладкиши и сезонни плодове.
Снакс - 16:30-17:00 – пица, мини пайове, пълнени картофи, сладкиши
Напитки - 10:00-23:00 – безалкохолни напитки, сокове и джусове, ракия, коняк, бира, бяло и червено вино на баровете на хотела.
Минимален брой записани туристи: няма /програмата е гарантирана!    

Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по фиксинга на БНБ за деня.

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със ЗАД ”Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, и има издадена на 13.04.2016 г.  застрахователна полица № 16 100 1315 0000542471, валидна за периода от 20.04.2016 г. до 19.04.2017 г.

Туроператорът издава застраховки  "Медицински разноски при болест и злополука на туриста" на ЗАД „Армеец”, ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, с мин. покритие в размер на 5000 евро, чиито общи условия може да видите тук .

Туроператорът издава застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар