сряда, 11 май 2016 г.

Екскурзия до Ява и Бали. С 3 дни в Сингапур.















                                     
 ДАТИ: 
20.06 - 05.07.2016 


Програма:
1 ден: 20 юни 2016г.
София – Джакарта 

В 11:00 ч. - регистриране за полет на  Qatar Airways QR 228 до Доха. Отпътуване в 12:55 ч. Пристигане в Доха в 17.35 ч. Прекачване за полет QR 958 в 19:10 ч. до Джакарта.

2 Ден: 21 юни 2016г.
Доха - Джакарта. Джакарта – Джогджакарта

Пристигане в Джакарта в 07:40 ч. Полет до Догджакарта на GARUDA GA-208 в 12:10 ч. Пристигане в Джогджакарта в 13:25 ч. Среща с представител на посрещащата агенция. Настаняване в Sahid Rich Jogja (стая делукс) http://therichjogjahotel.com/ . Нощувка.

3 ден: 22 юни 2016г.
Джогджа – храма Прамбанан – Султанския дворец – Боробудур

Закуска. Трансфер до храма Прамбанан /10 в./ – един от най-красивите и най-високите хиндуистки храмове в света, извисяващ се на цели 47 метра височина. Храмовият комплекс е въплъщение на триумфа на индуизма на остров Ява. Състои се от три основни постройки, разположени в глания двор с лице на изток, които носят божествените имена  - Вишну, Брахма и Шива. Посещение на Султанския дворец в Джогджакарта, където ежедневно се представят следните изкуства: ява танци, уаянг /театър на сенките/, гамелан. Обяд. Следобед – посещение на будитския комплекс Боробудур /9 в./, най- посещаваната световна туристическа забележителност на Индонезия, включен в списъка на световното културно и природно наследство на Юнеско. Комплексът обхваща шест квадратни и три кръгли платформи разположени една върху друга, украсени с 2672 релефни пана и 504 статуи на Буда. Главният купол, намиращ се на най- горната платформа, е заобиколен от 72 Буда статуи, поставени във вътрешността на ажурни ступи. Наблюдаване на залеза от върха на монумента. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден: 23 юни 2016г.
Джогджа - Таванмангу – храма Сукух

Закуска. Трансфер до Таванмангуна склоновете на вулкана Лаву. Започва изкачване ( около 3 ч.) до храма Сукух, минавайки покрай водопада Гроджаган Севу и гори, които са хабитат на различни популации маймуни. Този район в северозападните склонове на планината Лаву е последния бастион на хиндуизма в централна Ява при настъплението на исляма. Храмовият комплекс напомня умалено копие на мексиканските Тикале и Чичен-Ицу с трапецовидната си архитектура. Израз е на отслабването на хиндуистка иконография пред местното влияние с култа към плодородието, включващ множество фалически символи. Настаняване в хотела Sukuh Cottage (Standard Room) https://sukuhcottage.wordpress.com/sukuh- cottage-villa/. Нощувка.

5 ден: 24 юни 2016г.
Таванмангу – Маланг

Закуска. Трансфер до Маланг, вторият по големина град в изт. Ява, с кола. Около 17:00 ч. - пристигане в Маланг и настаняване в хотела Sahid Montana Dua Malang 3*, http://www.sahidmontana.com/Bromo. Нощувка.

6 ден: 25 юни 2016г.
Маланг-Бромо. 

Закуска. Панорамна обиколка с открити джипове към калдерата Тенгер ( 1.5 ч.) по красив, рядко използван път, с множество пейзажи и стръмни каньони. Пристигане на ръба на калдерата на Тенгер, фото-пауза за заснемане на вулканите Семеру, Бромо и др. Сафарито продължава надолу по калдерата, пресича се дъното и се изкачва по противоположния склон за пренощуване в бунгало на ръба на калдерата. Настаняване в бунгала Lava View Bromo, http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1144644-d729568-Reviews-Lava_View_Lodge-Probolinggo_East_Java_Java.html. Нощувка.

7 ден: 26 юни 2016г.
Изгрев на Тенгер – вулкана Йен

Закуска. Ранно отпътуване преди изгрев с джип за най-известната индонезийската панорама, която се разкрива от връх Пананджакан (2775 м.). Изгревът над калдерата с върховете на Семеру и Бромо е грандиозен спектъкъл. Закуска на открито. Пристигане в късния следобед в района Баниванги и настаняване в Santika Banyuwangi (Superior Room), http://www.santika.com/santika- banyuwangi. Нощувка.

8 ден: 27 юни 2016г.
Йен – Бали – Убуд

Рано сутринта (01:00ч.) – отпътуване с 4х4 за отправната точка на изкачването по пътеката, която води нагоре към красивия активен кратер на вулкана (около 1 ч. катерене)  с известното тюркоазено киселлинно езеро, най-киселинното езеро в света и отчасти втечнените серни отлагания. Фумаролите са толкова горещи, че сярата излиза като зеленикава пара. Процесът на обработка на серните отлагания за добиване на чиста сяра е много трудоемка и тежка работа, която може да се види на място. Завръщане в хотела за почивка, закуска и освобождаване на стаята.
Отпътуване за пристанище Кетапанг за прекосяване на пролива Бали с ферибот до пристанище Гилиманук, Бали. Трансфер до Убуд. Настаняване в хотел Kamandalu Ubud (Ubud Chalet room) http://www.kamandaluresort.com/ Вечеря. Нощувка.

9 ден: 28 юни 2016г.
Убуд, Бали

Закуска. Пешеходен тур с гид на центъра на Убуд – културен център на Бали, описан в новелата на Елизабет Гилбърт „Eat, pray, Love”. Тура продължава с посещение на селцето Батуан, известно с 1000-годишен храм в Балинезийски стил. Отпътуване за резервата Monkey Forest и посещение на трите храма Monkey Temples. Посещение на селището Мас, известно с дърворезбите си. Завръщане в хотела. Нощувка.         
              
10 ден: 29 юни  2016г.
Тур на храмове Tirta Empul и Besakih с действащия вулкан Gunung Batur

Закуска. Отпътуване за храмовия комплекс от 14-ти век – Besakih - “Храмът Майка” на Бали, разположен непосредствено до склоновете на планината Аганг, най-свещената планина на Бали, обвита и до днес със суеверия и много легенди. Комплексът се състои от 22 храма. Потоците лава от разрушителното изригване на връх Агунг през 1963 така и не успяват да достигнат хкомплекса, което добавя божествена мистерия на мястото.
Пътя продължава по виещите се по планинските склонове, които водят до селището Kintamani, находящо се в юго-западната част на калдерата на вулкана Gunung Batur ( 1000 м надмосрка височина). Връх Батур е действащ вулкан – за последните 220 г е изригвал над 20 пъти. В калдерата на вулкана е и езерото Danau Batur, заобиколено от високите отвесни стени на вулкана. От Кинтамани се открива приказна гледка към езерото и вулкана.
Преди завръщането в хотела се посещава и храма Pura Tirta Empul (962 г.), един от най-значимите в района. Храмът на „Светите извори” е посветен на бог Вишну. Балийците вярват, че изворната вода има магически свойства и се къпят в нея с лечебна  и пречистваща цел.
Завръщането в хотела. Нощувка.

11 ден: 30 юни 2016г.
Ubud – Tanjung Benoa

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер с бус до Tanjung Benoa. По пътя - посещение на храма Tanah Lot.
Танах Лот една от най-значимите забележителности на Бали. Древният индуски храм е построен на върха на една оголена скала, издигаща се в океана в близост до брега, насред непрестанния плясък на вълните. Именно подари това е наречен Танах Лот – „Земя в средата на океана“. Околностите му изобилстват от множество по-малко храмове, които приютяват поклонниците на Танах Лот по време на приливите и в тях се провеждат молитвите и ритуалите, както и различни ресторанти, магазинчета, паркове и платформи за танцови изпълнения. Храмът е достъпен само по време на отлива, когато се открива скалната пътека към входа му.
Според легендата за Танах Лот, Данг Хианг Нирарта, пристигнал в Бали през 1489 г., за да разпространява хиндуизма. Достигайки красивата местност той създал култ в чест на Бога на морето. Нирарта започнал да проповядва своите учения на местните, но се сблъскал с неодобрението местния владетел и бил прогонен. Затова той преместил във водата огромна скала, която да използва за медитация. Като по чудо в основата й се появили множество змии – пазители на святото място.
В продължение на векове Танах Лот е под угрозата на разбиващите се в него вълни. Сега храмът е под егидата на правителствена програма и днес е напълно възстановен, а голяма част от Танах Лот са всъщност изкуствени скали. В основата му е извора Тирта Пабершиян - естественият източник на светена вода за всички храмове в района. Влизането в храма не е разрешено, но на входа свещениците благославят поклониците като ги посипват със светената вода.
Настаняване в Sadara Boutique Resort (Sadara Classic) http://www.sadararesortbali.com/. Нощувка.

12 ден: 1 юли 2016г.
Бали

Закуска. Свободно време за релаксация. Нощувка.

13 ден: 2 юли 2016г.
Бали – Сингапур

Закуска. Трансфер около 11:00 до летището за полет QZ506 в 12:55 ч. до Сингапур. Пристигане в Сингапур в 15:30 ч. на летище Чанги - едно от най- гостоприемните летища в света. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Bay Hotel Singapore 4*, www.bayhotelsingapore.comили подобен централно разположен хотел. Пешеходна обиколка на Сингапур. Нощувка.
 Сингапур е островен град-държава в Югоизточна Азия, разположена в южната част на Малайския полуостров, която се състои от 63 острова. Сингапур е икономически най-развитата страна в Югоизточна Азия и нейн финансов център, с процъфтяващи индустрии като корабосторене, електроника, нефтопреработвателна промишленост. Контейнерното пристанище на Сингапур е едно от най-големите в света. Обработваемите земи са около 20% от площта (660 km2) и на тях се отглеждат култури като кокосова палма, каучуково дърво, ананси, екзотични цветя ( Сингапур е световен лидер по износ на орхидеи, които са обявени за национален символ).
Singapore е смятан за най-чистия и зелен мегаполис ( в пълния смисъл на думата) в Азия. Градът е своеобразна и уникалната смесица от небостъргачи, търговски центрове, паркове и градини и типични местни кварталчета, пъстра мозайка от езици, традиции и култури, с китайско, английско, малайзийско и индийско влияние. 
Заради малката си площ, Сингапур непрестанно се стреми да увеличи територия си като набавя почва от собствените си хълмове (най-висока естествена точка на Сингапур е Букит Тимах,176 м.), от морето или закупува от съседните държави. Пръстта се насипва в Сингапурския залив и по този начин от 582 кв. км през 1960 г. територията на страната е нараснала до 697 кв. км през 2003 г., а до 2030 г. се очаква да се увеличи с още 100 кв. км.
Храната в Сингапур  е известна с влиянието от всички краища на Азия и с ниските цени. Много от кафенета са денонощни, а най-евтините места, където може да се хапне вкусно и при добра хигиена са уличните щандове. В ресторанитте цените често се отбелязват с ++ накрая:  $15,90++, което означава, че в цената следва да се добавят 10% такса обслужване и 7% данък продажба. Алкохолът е скъп и като цяло на него не се гледа с добро око. Но е позволено в ресторантите да се внесе собствено вино, срещу такса “тирбушон“ в рамките на 20-30 долара.
Сингапур е известен и със забраната на дъвки, въведена през 1992 г. заради неправилната им употреба като лепене по непривични места като столове, маси, тротоари. След либерализацията през 2004 г., дъвка може да се купи само от аптека. Нощния живот е съсредоточен предимно около трите кея  - Boat, Clarke и Robertson в Ривърсайд, както и на Сентоса и "St. James Power Station". Там се намират и едни от най-популярните нощни клубове в света, някои - отворени денонощно.  

14 ден: 3 юли 2016г., Сингапур
Закуска. Пешеходен тур до Marina Bay Sands Hotel 5*, Gardens by the Bay и Singapore Flyer
Marina Bay Sands Hotel 5* е хотелски комплекс с форма, която няма как да се обърка. Популярен е не само като място за отсяданее, но и с “инфинити” басейна си на покрива и невероятния бар с панорамна гледка към града.  
Gardens by the Bay - Градините при залива са открити през 2012 г. и представляват модернистични конструкции, съдържащи растения от различни части на планетата – не само от разнообразни климатични пояси, но и такива, които растат на голяма надморска височина и са застрашени от изчезване. Най-впечатляващата част от градините са супер - дърветата – съоръжения във формата на дървета със соларни панели, висящи градини и система за използване на дъждовната вода. Между две от 22-метровите дървета има висящ мост, за да се разгледа цялата конструкция отвисоко.
Виенското колело - Singapore Flyer
Със своите 165 м това е най-високото виенско колело в света. Пълно му завъртане отнема 32 минути, по време на се разкрива невероятна панорама на разстояние до 45 км.
Вечерта - по желание : посещение на Чайнатаун. Китайският квартал е място, което е запазило своята собствена атмосфера – човек има чувството, че попада в друга държава. Тук се намират едни от най-добрите места за хапване.
Нощувка.

15 ден: 4 юли 2016 г., Сингапур
Закуска. Националният парк на орхидеите и Пето авеню
Националният парк на орхидеите
Това е нежната страна на Сингапур, световен износител на орхидеи. Градината съдържа повече от 60 000 орхидеи от над 1200 вида и 2000 хибрида. Отделно в градините има над 10 000 растителни вида. Паркът е носител на множество награди : на Michelin, на Tripadvisor, обявен е за обект на Световното културно наследство на Юнеско. Отворен е целогодишно ( всеки ден) от 05:00 до 24:00 ч. има няколко зони с тематично подредени цветя.
Сингапурският вариант на Пето авеню в Ню Йорк – това е мястото за шопинг. Булевардът е дълъг малко повече от 2 км и е събрал всички големи магазини на едно място.
Нощувка.

16 ден: 05 юли 2016г.
Сингапур -  София

Освобождаване на хотела до 7:40 ч. и регистриране за полет на Катар еруейз QR 943 до Доха (и от там – София) в 10:40 ч. На летището има безплатна кинозала, зони за релакс и масаж, градина с пеперуди и водопад - престоят там е самостоятелна атракция. Кацане в Доха в 13:15 ч. В 14:30 ч.- излитане за София. Пристигане в София Т2 в 19:30 ч.
Край на програмата.

Супер  цена: 4888 лв. 

Цената е на  човек, настанен  в двойна стая, за ранни записвания до 17. 05. 2016 г.!

Цената е базирана на тарифа NE6MBG на самолетните билети на Катар еруейз. При промяна на тарифата е възможна и промяна на крайната цена.
При резервация се заплаща 50% депозит, доплащането - 40 дни преди отпътуване.
Цената включва:
  • Полети София – Джакарта – Джогджакарта // Бали – Сингапур – София с вкл. летищни такси
  • Застраховка Помощ при пътуване в чужбина с покритие от  10 000 евро
  • 6 нощувки на Ява по програмата
  • 5 нощувки със закуска на Бали
  • 3 нощувки с 2 закуски в Сингапур
  • Трансфери по програмата
  • Всички турове по програмата :
  • Тур на храма Прамбанан – Султанския дворец – Боробудур в Джогджакарта
  • Джип сафари по вулканичния масив Тенгер – Бромо
  • Посещение на вулкана Лаву и храма Сукух
  • Посещение на вулкана Кавах Йен.
  • Посещение на храмовете Tirta Empul и Besakih, Бали
  • Посещение на действащия вулкан Gunung Batur, Бали
  • Посещение на храма Tanah Lot
  • Обиколка на Сингапур
  • Входни такси по програмата
  • Ферибот Ява-Бали
  • Водач по време на пътуването
Цената НЕ включва:
  • Такса за свръх-багаж на летищата
  • Допълнителни хранения
  • Бакшиши
  • Лични разходи (телефонни сметки, пране, факс и т.н)
  • Яздене на кон в Бромо - 150 000 рупии  / около 12 щ.д. /
  • Такси снимане на вулкана Йен - 25 000 рупии / около 2 щ.д./ .
Полетно Разписание:
QR 228 20 JUN  София 12:55 - Доха 17:35
QR 958 20 JUN Доха 19:10 - Джакарта  07:40+1
GA 208 21 JUN Джакарта 12:10 -Джогджакарта 13:25
QZ 506 02JUL Денпасар 12:55 - Сингапур 15:30
QR 943 05JUL Сингапур 10:40 - Доха 13:15
QR 225 05JUL Доха 14:30 - София 19:30

Забележки : 

Минимум брой туристи за осъществяване на програмата -15 човека. Срок за уведомяване при ненабран минимум – 20 дни.
За Индонезия няма изискване за ваксинации.
Пътуването се извършва с международен паспорт със срок на валидност 6 м. от дата на завръщане.
Програмата е възможно да претърпи някои промени с оглед на чести забавяния или промяна на полетите на местните авиокомпании. Промени могат да се наложат дори и след издаване на самолетните билети без предварително известие. В такъв случай се предлагат алтернативни варианти за изпълнение на одобрената програма.
Препоръчително е ценните вещи да се оставят в сейфа на хотела.

Препоръчително :

  • Удобни планински обувки
  • Топли дрехи /2 -3 комплекта/
  • Слънцезащитни кремове и очила
  • Дъждобрани
  • Репеленти срещу комари
  • Защитна дихателна маска
  • Фенерче и батерии
Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по фиксинга на БНБ за деня.

Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със ЗАД ”Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, и има издадена на 13.04.2016 г.  застрахователна полица № 16 100 1315 0000542471, валидна за периода от 20.04.2016 г. до 19.04.2017 г.

Туроператорът издава застраховки  "Медицински разноски при болест и злополука на туриста" на ЗАД „Армеец”, ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, с мин. покритие в размер на 5000 евро, чиито общи условия може да видите тук .


Туроператорът издава застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец", ЦУ - София 1000, ул. "Ст. Караджа" № 2, чиито общи условия може да видите тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар