петък, 28 юли 2017 г.

Кения - сафари и плаж, 17-26.01.2018, All inclusive на брега на Индийския океан

Дати: 17-26.01.2018 г.
Кения може да ти разкрие какво е щастието, в едно напълно ново и по-значимо измерение. И не повърхностното щастие, което може да си купиш за няколко евра, а онова пълно, плътно, топло и безкрайно уютно изначално и всепоглъщащо щастие ей така, без определена причина. И не хотелите и безкрайните бели плажове са причината за това, а хората – непринудени, споделящи, усмихнати и смеещи се .. и животните – истински и близки, непреднамерени и пълни с жажда за живот.
 
Програма:
1 ДЕН  София - Амстердам - Найроби 
Сборен пункт на летище София Терминал 2 два часа преди полета. Регистрация за полета и отпътуване за Найроби с полет на KЛМ по маршрут София - Амстердам – Найроби. Пристигане в  Найроби в 21:50. Посрещане, трансфер и нощувка в хотел 4*.
2 ДЕН  Найроби - Масай Мара 
Закуска. Рано сутринта отпътуване за Масай Мара. Кадифените хълмове на резервата и река Мара приютяват многобройни и редки представители на африканската флора и фауна. Пристигане в резервата и настаняване. Обяд. В късния следобед сафари. Вечеря и нощувка.
3 ДЕН  Масай Мара
Закуска. Рано призори сафари из резервата и незабравими срещи с представители на животинския и растителния свят. Връщане в лагера за обяд. Следобед – свободно време за релакс в лоджа или край  басейна или възможност за допълнително сафари. Вечеря и нощувка.
4 ДЕН  Масай Мара – Найроби -  Момбаса
Закуска. Отпътуване за Найроби и трансфер до летището. Полет за Момбаса по разписание.  Пристигане в Момбаса в 14:00. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Изхранване на база All inclusivе. Нощувка.
5 - 8 ДЕН  Диани  
Свободно време за плаж.  Изхранване на база All inclusive. Нощувка.
9 ДЕН  Момбаса - Найроби  - Амстердам
Закуска. Свободно време.  Обяд. Освобождаване на стаите и трансфер до летището.  Вечерта отпътуване по маршрут Найроби – Амстердам – София с полет на КЛМ.  
10 ДЕН  Амстердам - София 
06:30 кацане в Амстердам. Полет Амстердам - София 10:20 -14:00. Пристигане в София.
Край на програмата!
 

Цени:

Baobab Beach Resort & Spa 4*, All inclusive
Цени в лева
Възр. в Двойна стая Стандарт 
3539 лв.
Възр. в Двойна стая Супириър
3711 лв.
Дете в Двойна стая Стандарт (2+1)
2700 лв.
Дете в Двойна стая Супириър (2+1)
2856 лв.
Възр. +1 дете в Двойна стая Стандарт (на пакет)
6983 лв.
Възр. +1 дете в Двойна стая Супириър (на пакет)
7328 лв.
Цените са с остъпка "Ранни записвания" за резервации до 11.08!
Цените са  в лева на база  All inclusive за съответния вид настаняване. 
Депозит 50 %. Доплащане до 30 дни преди отпътуване.
 
Цената включва:
  • Самолетен билет София - Найроби - София 
  • Самолетен билет Найроби - Момбаса - Найроби
  • Летищни такси
  • Багаж 1 куфар 23 кг. чекиран и 7-8 кг. ръчен
  • Трансфер летище - хотел в Найроби
  • Трансфер летище - хотел - летище в Момбаса
  • 2-дневно сафари в национален резерват Масай Мара с трансфери от хотела и до летището
  • 5 нощувки на база All inclusive в хотел 4* на плажа Диани
  • 1 нощувка със закуска в Найроби, х-л 4*
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на турист
  • Безплатен  WiFi интернет на територията на комплекса

 Цената НЕ включва :
  • Виза за Кения - 50 щ.долара - заплаща се на летището, при пристигане (желателно е туристите да платят с карта - дебитна или кредитна, в краен случай с банкнота от 50 долара на цяло след 2006 г)
  • Задължителна  ваксинация за жълта треска - около 80 лв., 1 седмица преди отпътуване
  • Лични разходи
  • Екскурзии
  • Застраховка отмяна на пътуване, по желание - около 3% от стойността. При желание се подписва при сключване на договора.
  • Държавна такса инфраструктура (заплаща се задължително на рецепция преди напускане)

Туроператорът не носи отговорност в следните случаи:

  • при промяна цената на визата за Кения
  • при промяна на разписанието на самолета и/или закъснение на полетите. 
  • при кражби на лични вещи, пари и документи на туристите, както по време на пътуването, така и в хотела по време на престоя
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: няма

Полетно разписание:
Полет
От / До
Часове
Превозвач
KL3076
София - Амстердам
07:00 – 09:00
КЛМ
KL 565
Амстердам - Найроби
11:45 – 21:50
КЛМ
KQ 60
Найроби - Момбаса
12:00 – 14:00
KQ
КL4134
Момбаса – Найроби
20:40 – 21:40
КЛМ
KL 566
Найроби – Амстердам
23:59 – 06:30 +1
КЛМ
KL3077
Амстердам – София
10:20 – 14:00
КЛМ
 
Информация за хотела:
Baobab Beach Resort & Spa 4*
Местоположение: 
Живописно разположен на скали директно на дългия 10 км пясъчен плаж Диани Бийч, на южното крайбрежие на Момбаса в рамките на 80 акра тропически градини, с изглед към Индийския океан. Трансферът от летището е около 90 минути
На територията:
Освежаващи напитки сервират баровете Jambo Poolbar, Sulisuli Bar и Tapa Tapa Bar. Главният ресторант Karibu  и в ресторант Maridadi се предлага международна и африканска кухня, както и морски специалитети. На разположение на гостите са и два специализирани ресторанта за кулинарни изкушения можете. В градината има три басейна със сладка вода, един от които с каскади. Чадъри (само на главната тераса), шезлонги и хавлии – безплатно. Хотелът разполага още с амфитеатър, магазин, фризьорски салон, Интернет кафе.
Настаняване: 
Баобаб уинг сий фейсинг стаите са 19 кв.м. и са разположени в главната сграда Баобаб, обзаведени с климатик, телефон, сателитна телевизия, хладилник, малък кът за сядане, балкон или тераса. По желание могат да бъдат резервирани две двойни стаи със свързваща врата като фамилна стая.
Баобаб гардън бунгалата са 22 кв.м. и се намират в градината, като разполагат със същите удобства като двойните стаи.
Баобаб сюпириър бунгалата с гледка към морето предлагат допълнително халати и кана за топли напитки, гледката към морето на места може да бъде ограничена от растителността.
Маридади сюпириър уинг стаите се намират в построеното през 2008 година крило Маридади и са 47 кв.м. и предлагат същите удобства като сюпириър бунгалата.
Маридади делукс бунгалата  са 44 кв.м. и са обзаведени с мебели от финно кокосово дърво.
Изхранване: 
All inclusive – закуска, обяд и вечеря на бюфет в Karibu или Maridadi. Един път седмично се провеждат тематични вечери и гала бюфет.Межди 11-17 часа и 18-19:30 часа се сервира снакс в Jambo Poolbar, Sulisuli Bar, Tapa Tapa Bar, през деня кафе и сладкиши. Определени местни алкохолни и безалкохолни напитки от 10 до 24 часа. А-ла-карт ресторантите вечер предлагат отстъпки.  Вечер е препоръчително да се носят дълги панталони.
Спорт и фитнес & SPA:
Безплатно: тенис, бадминтон, басткетбол, тенис на маса, стрелба с лък, водна гимнастика, дартс, аеробика, волейбол, петанг, водна топка.
Срещу заплащане: фитнес център, уроци по тенис, сърф, курсове по сърф и гмуркане, уиндсърф, лодка с прозрачно дъно, риболов; масажи и разнообразни процедури в Afya Bora Wellness Club & Spa.
Развлечение: Редовно се провеждат различни шоу програми, мюзикъли, кабарета, плажни партита, езикови курсове.
За децата: детски басейн, високи столчета, миниклуб за деца 3-9 години.
 

Полезна информация:

Кения е разположена на площ от 580 367 кв.км. в източното африканско плато. Граничи с Танзания, Уганда, Сомалия и Етиопия и с Индийския океан на изток. Еднакво привлекателна е за туристите както с подходящите условия и дадености за сафари, така и с ослепително белите си плажове и възможности за гмуркане и почивка. Подходяща е за туризъм целогодишно – намира се
 
Населението е 40 млн. души  по данни от 2010г., от които 4 млн. живеят в столицата Найроби. Повечето от тях за християни- протестанти и римокатолици.
На територията на Кения са открити едни от най-древните останки от представители на човешкия род. През 7-ми век по бреговете на Кения възникват първите арабски и африкански селища (от народността банту). От 11 до 15 век се появяват първите градове-държави, когато проникват португалците. През 19 век те са заменени от  германци и англичани и скоро, през 1895г.  Кения става британски протекторат, а след 25 години и колония. През 1925 г. Дж. Кениата застава начело на националноосвободителното движение, чиято борба се увенчава с успех на 12 декември 1963 г, когато  Кения получава независимост. Така действащата конституция на страната е от 1963 г. Днес Кения е президентска република.  Ръководител на изпълнителната власт е президентът, който назначава вицепрезидент и правителство. Президентът може да разпуска парламента по всяко време. Избира се чрез пряк вот за срок от 5 години. Парламентът е съставен от 210 депутати, избирани чрез всеобщи избори, също за 5 годишен мандат.
 
Официален език: английски и суахили
Часова зона: Часовата разликата с България е 1 ч. напред
Визови изисквания: Пътува се с международен паспорт и виза.
Валута: кенийски шилинг, 100 KSH =  1 USD.
 
Мерки за безопасност и сигурност:
  • Консумацията на бутилирана вода е задължителна.
  • Задължително е да се взимат профилактично таблетки против малария. При взимане на тези таблетки /обикновено на седмица по 1 таблетка/ не съществува никакъв санитарен риск. Те се закупуват в Кения и се приемат редовно
  • Репелентите против комари са задължителни.
  • Ваксинация за Жълта треска е задължитела.
  • Найроби има лошата слава на един от най-престъпните градове в Африка, затова не излизайте нощем сами особено в неподходящи райони.
 
Масай Мара е най-посещаваният резерват в масайската степ на границата с Танзания, част от голямата екосистема Серенгети - Масай Мара. Свободно придвижващите се стада от антилопи гну и зебри и неизбежно съпътстващите ги зрелищни хищници са главни актьори на сцента на неподправената природа.
В резерватът се помещават маасайски села, отворени за посещение на туристи. Племената на масаите са номадски, понастоящем постоянно обитаващи Масайската степ, разделена между Кения и Танзания, както и величественото езеро Виктория, откъдетоизвира и река Нил.
 
Посолство на Република България в Кения:
Еmbassy of the Republic of Bulgaria Етиопия Haile G/Selassie Road Woreda 17 Kebele 13 P.O.Box 987 Addis Ababa Ethiopia Тел.( 0025111 ) 66 100 32 Факс: ( 0025111 ) 66 133 73 е-mail: bulemba@ethionet.et
Еmbassy of the Republic of Bulgaria Zimbabwe, Harare 15, Maasdorp Avenue, Alexandra Park P.O. Box 1809; 2758 Тел: (002634) 730-509; 730 596 Тел/факс: (002634) 732-504; 730 509 е-mail: bgembhre@ecoweb.co.zw

Няма коментари:

Публикуване на коментар